MUSEUM DE REEDE: GRAFIEK IN ANTWERPEN 2 februari 2018

« Terug naar het overzicht

  • Prijs: 10 euro

De stad is immers niet alleen een knooppunt in de noord-zuid as, het is ook een hedendaags centrum van cultuur. Voorts is er sinds eeuwen in Antwerpen een traditie van prentkunst. Hiervan getuigen kunstenaars als Pieter Breugel de Oude en zijn nazaten, maar ook de drukkers Christoffel Plantijn en Jan Moretus. De prentkunst gaf de mogelijkheid om met kunst een boodschap over te brengen, al of niet met een kritische ondertoon. De uitgebreide en unieke collectie van Museum De Reede omvat in het bijzonder werk van drie meesters in grafische kunst: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch.

Het werk van deze kunstenaars wordt gepresenteerd als dat van kritische waarnemers van de tijd waarin zij leefden, elk binnen zijn eigen artistieke en maatschappelijk context. Het museum zal hun werk in dialoog stellen met actuele uitingen van maatschappij en cultuur. Tijdelijke tentoonstellingen zullen zowel een monografisch als thematisch karakter krijgen.

Laat U meeslepen in Museum De Reede in een avontuur vol kunst.

Het museum, gevestigd aan de Ernest van Dijckkaai 7, in het historische centrum van de stad Antwerpen, en bevindt zich in een complex genaamd ‘De Rede’.

Programma

13u.45  Samenkomst aan museum “De Reede”

14u.00  Bezoek met gids

15u.30  Einde

Prijs per persoon:  € 10,00

Inschrijven: vóór 20 januari 2018

via Roger Delattre roger.delattre@skynet.be of 03.827.58.39