Overzicht Vormingen

Lise's reisverhaal: Floris en Lise ondersteboven
Iets meer dan een jaar en een maand was ik op reis . Wil je weten naar waar ik ben geweest, hoe ik heb gereisd, wie ik onderweg ben tegengekomen en wat ik allemaal gedaan heb? Lees dan zeker verder!
Swingende muziekquiz
Zin om in de wondere historie van de muziek te duiken via een quiz? Dat kan bij ons met onze spannende, swingende en vooral uiterst leuke muziekquiz.
Vroegtijdige zorgplanning
Elk jaar komen heel wat mensen in een situatie terecht waarin ze niet meer in de mogelijkheid zijn om zelf beslissingen te nemen over de zorg die ze wensen. Het is goed om hier tijdig over na te denken en te praten.
Studienamiddag geestelijke gezondheidszorg bij ouderen NOOD BREEKT WET?
Onze studienamiddag was een schot in de roos. Een mix van onze bestuursleden en professionelen luisterden geboeid naar de sprekers en zorgden voor een constructieve dialoog.
Reis mee met bekende en beruchte treinroutes
Belcrown Senioren uit Deurne organiseert deze boeiende vorming in Dienstencentrum Bosuil.
Ontdek Cuba!
Kom en ontdek Cuba! Cuba is een land met een tumultueuze geschiedenis, meermaals bezet en het resultaat van Koude Oorlog-politiek, maar ook een land van vrijheidsstrijders. Een land op een keerpunt, nu ook Raul Castro aftreedt in april 2018.
Weet meer over het verkeer!
Aan de hand van de deskundige verkeersinfo vanuit VAB-rijschool maakte FedOS een quiz over het verkeer.
Lezing rond rouw en verlies
Op 26 april kunt u bij het Brussels Ouderenplatform terecht voor een lezing omtrent rouw en verlies door hoogleraar Manu Keirse.
Café Digital
FedOS vzw lanceert Café Digital als opvolger van het tabletcafé. Café Digital is een mix tussen het leren in groep en het één-op-één contact met een begeleider om je persoonlijke vragen en problemen op te lossen.
Trouwen is houwen
Trouwen wordt niet in elk land, in elke cultuur op dezelfde manier gevierd of geïnterpreteerd. Trouwen kan met 1 partner of met meerdere, in volle verliefdheid of eerder uit praktische overwegingen... In deze vorming krijg je hét ultieme overzicht van hoe trouwen de wereld rond wordt beleefd.
Bekende en beruchte treinroutes
Een nieuwe vorming van FedOS over bekende en beruchte treinroutes. Zorg dat u zeker op tijd bent en deze trein niet mist! Dit wordt een onvergetelijke reis die ons langs de mooiste plekken in de wereld brengt.
Een ontdekkingstocht langs de Zijderoute/ de wereldgeschiedenis herbekeken
Tijdens deze vorming krijgt u een kijk op de geschiedenis vanuit Oosters i.p.v. Westers perspectief gevolgd door getuigenissen van Oosterse beschavingen die op vandaag nog kunnen terug gevonden worden langs de mythische Zijderoute en hun stempel drukten op onze huidige wereld.
Ronde van Vlaanderen
Op zondag 2 april 2017 wordt de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. Deze oerklassieker in het wielrennen lokt tienduizenden Vlamingen naar het parcours en voor hun tv-toestel. In deze vorming gaan we op zoek naar de geschiedenis van deze wedstrijd, geven de helden de verdiende aandacht en focussen we ons op enkele memorabele momenten.
Mata Hari, een blik op het verrassende leven van deze veelzijdige vrouw
Haar naam is legendarisch geworden: Mata Hari. Ze werd bekend als Oosterse danseres en femme fatale in het Parijs van de jaren '10. Margaretha Geertruida Zelle, zoals ze echt heette, is echter vooral de geschiedenis ingegaan als de soortnaam voor een type vrouw dat niet alleen fataal is in de liefde, maar ook in oorlog.
Minder Mobielen Centrale
Dit is een dienstverlening aangeboden door de gemeente, het OCMW of een andere lokale organisatie. Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een beperkte mobiliteit.
Alcohol en ouder worden
In de vorming 'Alcohol en ouder worden' staan we stil bij ons eigen alcoholgebruik en wat alcohol zoal met ons doet.
Muzikale quiz
Een muziekquiz met bekende liedjes van vroeger en nu.