Cursus rond geluk

« Terug naar het overzicht

Inhoud van de cursus

De eerste les focust op geluk in het algemeen en op hoe je positiviteit kan verhogen. In de tweede les komt het belang van sociale relaties, vrijgevigheid en dankbaarheid aan bod. Werken aan je geluk doe je immers nooit alleen. Tenslotte wordt in de derde les ingegaan op leren optimistisch denken, en formuleren we doelstellingen die je leven meer zin en invulling kunnen geven. 
De lessenreeks is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen vanuit de positieve psychologie. Iedere les bestaat uit een deel theorie, aangevuld met oefeningen en het delen van eigen ervaringen. Tussen de lessen door, werk je via korte huiswerkopdrachten nog verder aan je geluk. 

Praktisch

WANNEER: woensdag 12, 19 en 26 juni van 10:00 tot 11:30
WAAR: Mobiel 21, Vital Decosterstraat 67/A, 3000 Leuven
KOSTPRIJS: 30 euro voor 3 lessen (korting leden FedOS)
INSCHRIJVEN: vicky.dierckx1@gmail.com (voor 10 juni)

Lesgeefster Vicky Dierckx

In de zomer van 2015 verhuisde Vicky met haar familie naar de VS. Haar nieuwe status van stay-at-home mom stond haar toe om zich te specialiseren in de studie van het geluk. Hoe meer cursussen ze volgde en hoe meer wetenschappelijke boeken en artikels ze over het onderwerp las, hoe gelukkiger ze zelf werd. Omdat ze haar passie met zoveel mogelijk mensen wil delen, creëerde ze een eigen cursus rond geluk: Leer hoe gelukkiger te worden! In een ver verleden studeerde Vicky psychologie (dr. in de Psychologische Wetenschappen, UGent) en behaalde een aggregaat (KuLeuven).