Laat je inspireren door sterke lokale verhalen

« Terug naar het overzicht

Op maandag 9 september 2019 nodigt FedOS jou uit. Met deze inspiratiedag wil FedOS het belang van de participatie van ouderen aan het lokaal (ouderen)beleid onder de aandacht brengen. 

Wat hebben we in petto?
Dit jaar maken we er een heuse inspiratiedag van en stellen we een aantal goede praktijken aan jou voor. Goede praktijken die een perfect huwelijk vormen tussen de buurt/gemeente/wijk en de lokale seniorenraad. 

In de voormiddag komt Jennick Scheerlinck ons meer vertellen over Hoplr. Hoplr is een online sociaal netwerk voor je buurt. Het heeft als doel om de sociale interactie in de buurt te versterken. Hoplr is momenteel reeds actief in o.a. Gent, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Ranst, Bornem en tientallen andere steden en gemeenten.
De tweede spreker in de voormiddag is Leen Heylen. Zij is onderzoekster binnen Vonk 3 en vertelt ons rond ‘het kleine helpen’. Hoe kun je als lokale ouderenraad mee de buurtnetwerken versterken op maat van de ouderen?

Na de middag splitsen we ons op. Op vraag van een aantal Brusselse senioren hebben we sprekers uitgenodigd die dieper ingaan op ouderenbeleidsparticipatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor de Vlamingen onder jullie hebben we 2 succesvolle lokale projecten van ouderenraden uitgenodigd. Zij gaan jullie vertellen wat ze als lokale ouderenraad allemaal doen en hoe ze erin geslaagd zijn om door te wegen op het gemeente– en stadsbestuur.

Het volledige programma lees je aan de rechterkant of direct via http://bit.ly/programmainspiratiedag

Hoe schrijf ik in?
Inschrijven kan via het online formulier http://bit.ly/inspiratiedagfedos of via info@fedos.be of op 02 218 27 19

Deelnemen kost €12 en kan gestort worden op het rekeningnummer BE 73 0011 7565 5760 met als vermelding 'inspiratiedag+naam+aantal+keuze programma 1 of 2'

Waar moet ik zijn?
Deze inspiratiedag gaat door op het Zaterdagplein 6, 1000 Brussel
Kom je met de trein, dan stap je best af in Brussel-Centraal en neem je de uitgang aan de loketten.  De leukste wandelroute (1km) zie je hier http://bit.ly/wegnaarfedos
Neem je liever de metro , dan kan je via Brussel-Centraal de lijnen 1 (richting Weststation) en 5 (richting Erasmus) nemen. Afstappen doe je in Sint-Katelijne. Vervolgens is het nog 200 meter stappen via http://bit.ly/metrofedos