't Fabriekske Bruegel

« Terug naar het overzicht

  • Prijs: 50 euro (eerste gratis)
  • Duur: 1,5 uur

Wij kennen Pieter Breugel de Oude vooral van zijn schilderij 'De Boerenbruiloft'. Een beetje laatdunkend is zijn bijnaam 'pier den drol'... omdat zijn boerenpersonages vaak geschilderd zijn met grappige tronies.

Maar als we dieper ingaan op zijn werk, openbaart zich een totaal nieuwe wereld. Ja, het klopt dat 'de gewone mens' het lievelingsthema was van deze Vlaamse Meester, maar de gelaagdheid in zijn schilderijen is allesbehalve oppervlakkig! Je geraakt er niet op uitgekeken. Niet enkel zijn ongelooflijke vakmansschap is verbluffend. Wat hem zo mogelijk nog fascinerender maakt, is het feit dat hij eveneens een interessante maatschappij-criticus blijkt te zijn met een heldere blik op de wereld. Hij had ook het lef om politieke praktijken aan te klagen, iets wat echt 'not done' was in die tijd.

'Die tijd' dat was de ongelookflijk boeiende periode van de Renaissance. Antwerpen was toen zo'n beetje wat New York is vandaag. Het 'centrum' van de wereld dankzij de bloeiende haven. Maar ook de dreiging van de Beeldenstorm en ijskoude winters waren reeds voelbaar. 

In deze vorming nemen we je mee in dit wervelende stukje van onze geschiedenis! Niet te missen! Op een lichte manier wordt je ondergedompeld in de wereld van deze meesterschilder en zijn tijd...

Heb je, als vereniging, interesse om deze vorming aan te vragen? Laat ons dit dan zeker weten via http://info@fedos.be