Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Artistiek Huis in WZC Lakendal te Aalst

« Terug naar het overzicht

WZC Lakendal te Aalst heeft na een succesvolle ervaring opnieuw het kunstcollectief van Wachtebeke te gast. I.s.m. FedOS stellen kunstenaars 50+ hun werken tentoon: schilderijen en beelden.
 
U bent welkom op de vernissage op 19 september om 14u in het Gran Kaffee voor een hapje en een drankje.
 
De ideale moment om kennis te maken met de artiesten. Alvast een woordje uitleg:
 

't Vrije teken- en schilderatelier Wachtebeke

Enkele enthousiaste medeburgers, die reeds door de teken- en schildermicrobe gebeten waren, opperden het idee om zich te verenigen. Het doel van de vereniging was, om onafhankelijk van enige politieke of levensbeschouwelijke visie, samen te werken en niemand uit te sluiten. Hieraan zouden alle senioren vanaf 55 jaar kunnen deelnemen. Op 20 september 2007 was het “Vrije teken- en schilderatelier Wachtebeke” geboren. Om administratieve en organisatorische reden werd het “Teken- en schilderatelier” onderdeel van de “Seniorenwerking Wachtebeke” 

De groep staat er beter voor dan ooit. Enkele gedreven voortrekkers sturen de groep. Er is geen leraar(es) aanwezig, zodat ieder met zijn eigen keuze van materialen kan werken. Olie- en acrylverf, bister, ecoline, pastelkrijt of aquarel en (kleur) potlood of houtskool zijn voorbeelden die op papier, plaat of doek worden gecreëerd, de keuze van de onderwerpen is vrij. 

Het corrigerend aansturen van de gemaakte werken gebeurt door ieder lid. De ene al met meer visie, inzicht, voor- of kunstopleiding dan de andere, maar ieders inbreng wordt gewaardeerd. Tot op heden blijkt deze manier van werken de meest waardevolle te zijn, en wordt nog steeds door ieder lid als zodanig gewaardeerd. 

Regelmatig wordt een tentoonstelling in het gemeenschapscentrum “Cultuurhuis Safarken” gehouden. Een expositie die ruimschoots voorzien wordt door eigen werken, welke diverse stijlen in schilderen en tekenen laat zien. Leden gaan zelf ook tentoonstellen in binnen- en buitenland of nemen deel aan kunstroutes en thema -tentoonstellingen. Sommigen zijn daar heel actief in, andere weer minder. 

Het groeiend aantal leden brengt niet alleen nog betere teken- en schilderkunstenaars met zich mee, maar lokt ook de uitdaging van mensen die reeds jaren dit ambacht beoefenen of academisch geschoold zijn. Hierdoor stijgt de kwaliteit van de gemaakte werken. Het niveau van de anderen wordt ook nauwkeuriger en kritischer beoordeeld en tilt allen naar een steeds hoger niveau. 

U mag zich dus aan een zeer verrassende en gevariëerde expo verwachten.

WZC Lakendal leidt alles in goede banen. 

Waar? Weggevoerdenstraat 29, 9300 Aalst 

Wanneer? 12 september - 16 december 2019

 

 

Inschrijven voor deze activiteit