Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

'Back to Breugel' in de Hallepoort

« Terug naar het overzicht

Bezoek epo 'Back to Breugel' in de Hallepoort

Dit feeërieke monument met meer dan 600 jaar op de teller maakte in de Middeleeuwen deel uit van de omwalling van Brussel. Het mythische monument flitst je zo naar de 16e eeuw. De nieuwe expo ‘Back to Breugel’ nodigt je zelfs uit om te ruiken van deze opwindende periode! Dankzij virtuele verrekijkers kijk je recht het verleden in de ogen… bijzonder.

"De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. In 2019 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot BRUEGELs universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Vier werken van de meester komen werkelijk tot leven en laten je heel even ervaren hoe het leven er zo’n 450 jaar geleden uitzag.

Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Een interactieve opstelling nodigt daarenboven uit om naast zien en horen, ook te voelen, doen en ruiken. Bovenop de oude stadspoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Dankzij virtuele verrekijkers ontdek je hoe de 16de-eeuwse setting, waarbij de middeleeuwse verdedigingswallen de stad scheidde van het platteland, eruit zag."

 

  • Wanneer: woensdag 4 december 2019
  • Uur: 13u50 in de inkom van Hallepoort
  • Adres: Hallepoort, Zuidlaan 150, Brussel
  • Prijs: FedOS: 12 € / Anderen: 15 €
  • Fedos betaalt de gids!

------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven:

Mail of bel naar Kristien Vermoesen. Je inschrijving is definitief na betaling op het rekeningnummer. 

  • Email: kristienvermoesen@fedos.be 

  • Tel: 02 218 27 19 

  • Rekeningnummer FedOS Brussel: BE 90 0682 4805 8632