Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Bezoek een Labiomista van Koen Vanmechelen dinsdag 1 oktober

« Terug naar het overzicht

LABIOMISTA van Koen Vanmechelen moet nog openen en is nu al wereldnieuws. De Duitse Vogue en Wallpaper kwamen kijken en curatoren uit alle werelddelen volgden hun voorbeeld. De B&B aan de overkant heeft al 2 keer zijn plannen moeten wijzigen om de capaciteit te vergroten. Eerder was de Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen zelf ook al wereldnieuws.

ComingWorldRememberMe was een kunstproject in Ieper ter nagedachtenis van de Wereldoorlog. 600.000 beeldjes uit klei symboliseerden de slachtoffers van WO I op Vlaamse bodem. Het project lokte meer dan 250.000 bezoekers en kreeg lof in binnen- en buitenland.

Het is deze Koen Vanmechelen die LABIOMISTA opende en 50én brengt meteen een bezoek. We kiezen voor begin oktober omdat dan het weer nog aangenaam is en de natuur mooi oogt. LABIOMISTA is immers tegelijk beeldentuin, dierentuin en landschapskunst. Pal op de plaats van de vroegere zoo van Zwartberg op een boogscheut van Maaseik.

LABIOMISTA is 24 hectare groot en de helft bestaat uit vrije natuur. Blikvangers zijn voorts de serre, een arendskooi, het kantoor van Vanmechelen, de natuurlijke vijvers, enkele bruggen en goed 9000 vierkante meter dierencompartimenten. De media zullen binnenkort vol staan van foto’s, artikels en interviews met Koen Vanmechelen n.a.v. deze nieuwe Limburgse attractie. Wij zijn er als de “kippen” bij en hopen dat u zich mee laat verrassen op dinsdag 1 oktober.

De rondleiding is gepland van 10 tot 12 uur aansluitend met een lunch.

Meer hierover in de volgende ledenbrief.

 

 

Inschrijven voor deze activiteit