Zoek een activiteit





FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Een bezoek aan Abattoir in Anderlecht (volzet!)

« Terug naar het overzicht

  • 17/06/2019
  • Ropsy Chaudronstraat 24
  • Organisatie: FedOS VZW

 

DEZE ACTIVITEIT IS VOLZET!

Op maandag 17 juni organiseren wij, in het kader van onze Wereld-DELEN, een bezoek aan Abattoir in Anderlecht. 

100 jaar geleden was Abattoir een gigantisch slachthuis onder een monumentale gietijzeren afkapping. Vandaag de dag heeft dit prachtige industriële erfgoed een nieuwe invulling gekregen. 
Op het dak van het gebouw ligt de grootste stadsboerderij van Europa! Er worden niet enkel groenten geteeld, maar ook vis. Er vinden ook tal van sociale projecten plaats, samen met de bewoners van de wijk Kuregem. 

In de voormiddag starten we met een rondleiding op de site waarbij je de geschiedenis van Abattoir leert kennen. Je krijgt er ook de vele sociale projecten te horen die er momenteel worden georganiseerd.
's Middags genieten we van een gezonde 3-gangenlunch. De lunch wordt klaargemaakt door Kookmet. Ze doen dit met de onverkochte groenten en fruit van de markt. Zo helpen we de voedselverspilling tegen te gaan.
De namiddag neemt ons mee naar de gigantische boerderij op het dak waar we, naast het kweken zelf, ook een fantastisch zicht krijgen op de omgeving.

Hoe neem je deel?

Deelnemen aan deze zeer interessante dag kost €25 per persoon. Inschrijven kan door dit formulier in te vullen (gewoon op klikken): http://bit.ly/abattoirfedos
Storten doe je op het rekeningnummer van FedOS vzw: BE 73 0011 7565 5760 met als mededeling 'interculturele studiedag + naam club + aantal deelnemers'
Let op! Inschrijven kan tot 31 mei en er kunnen maximum 40 mensen deelnemen.

Praktische afspraken

Abattoir Anderlecht ligt in de Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel. Wie met de trein komt en afstapt in Brussel-Zuid, kan met ons mee met de metro (1 halte). Gelieve dus zeker bij je inschrijving te vermelden of je al dan niet met ons meerijdt met de metro