Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Een uniek herdenkingsconcert 100 jaar wapenstilstand '14-'18

« Terug naar het overzicht

De 'Groote Oorlog' van 1914-1918 heeft een diepe impact gehad op de kunstenaars van bij ons. Het Antwerp Symphony Orchestra en sopraan Liesbeth Devos markeren de honderd jaar sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog met adembenemend mooie muziek van Vlaamse componisten als Mortelmans, Wambach, De Vocht en Celis. De muziek wordt aangevuld met een selectie poëzie, brieven en dagboekfragmenten uit die periode van Vlaamse schrijvers als Paul van Ostaijen, Daan Boens, August Van Cauwelaert of Virginie Loveling, vertolkt door Vic De Wachter en Gilda De Bal. Een avond in het teken van artistieke ontdekkingen, herdenking en hoop.

De Belgische sopraan Liesbeth Devos is een stilistische duizendpoot. Na haar opleiding als hoboïste, studeerde ze af voor zang aan het Conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede. Ze won de eerste prijs op het Kurt-Leimer Wettbewerb (Zürich), was finaliste van het Liedwettbewerb des Bayerischen Rundfunks (Bayreuth) en finaliste van de Wigmore Hall/Indipendent Opera Voice Fellowship.

Wat bieden we jullie? Tickets in hoogste rangen. Inclusief programmaboekje (per 2 pers.) en pauzedrankje, een glaasje cava in de VIP-ruimte.

Voor meer informatie kan u terecht bij FedOS Provincie Antwerpen: Roger Delattre op het nummer 03 827 58 39 of per e-mail roger.delattre@skynet.be.

 

Inschrijven voor deze activiteit