Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Een wereld vol spreekwoorden en gezegden

« Terug naar het overzicht

Bruegeljaar 2019

2019 wordt het Bruegeljaar met tal van activiteiten. FedOS en BOp slaan de handen samen in een artistiek project. We gaan op zoek naar kunstenaars 50+ (zowel individueel als in groep) die een artistiek werk willen maken dat gebaseerd of geïnspireerd is op spreuken of gezegden. Het schilderij van Pieter Bruegel de oude, ‘De verkeerde wereld’ (met maar liefst 118 oude spreuken), kan hier een inspiratiebron zijn. Ook hedendaagse gezegden of spreuken, zelfs uit andere landen of continenten, mogen ook als inspiratiebron gebruikt worden. Alle kunstdisciplines zijn welkom (schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerk, literatuur, collages, assemblage, fotografie, poëzie, film, installaties, performances, dans ….).

Inspiratie nodig?

Om de muze in je wakker te maken, organiseren we op donderdag 18 april een inspiratiedag rond dit thema. Er is een lezing over spreekwoorden en gezegden, een broodjeslunch én een bezoek aan de Bruegelbox in het KMSK in Brussel. Alle info over deze inspiratiedag vind je hier: bit.ly/inspiratiebruegel

Hoe deelnemen?

Indien u zin heeft om deel te nemen aan dit artistiek project kan u zich tot en met 31 mei 2019 kandidaat stellen. Een selectiecommissie (FedOS en BOp) zal uw ingezonden werk (of idee) beoordelen. Inschrijven doe je via wedstrijdspreekwoorden@gmail.com. Het wedstrijdreglement vindt u hier: bit.ly/reglementBruegel.

De tentoonstelling met de geselecteerde werken wordt voorzien in de gebouwen van het Zaterdagplein 6 en dit vanaf 6 december 2019. De tentoonstelling loopt tot en met 21 februari 2020. 

 

Inschrijven voor deze activiteit