Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS Collectie Kunst +50 door Johan Janssens

« Terug naar het overzicht

FedOS vzw nodigt u graag uit op de openingsreceptie van haar derde FedOS Collectie +50 van 2018. Wees welkom op de expo “STIJLSPRONGEN” met werken van kunstenaar Johan Janssens. 

Johan Janssens volgde les aan de academie van Anderlecht. Gestart met de focus op grafisch werk is hij geëvolueerd naar de wereld van de schilderkunst. Schilderen is voor hem een lichamelijke bezigheid geworden, los van tijd en plaats. Het voelen van de canvas onder het penseel, de zachtheid van de verf, geven een gevoel van rust. Als een nieuwsgierig kind ontdekt hij steeds weer hoe een werk evolueert.
Als een mens die van natuur houdt, trekt hij er steeds op uit met oog voor de omgeving en de natuur. Per fiets of te voet, in binnen- en buitenland, er is steeds een kans dat er een interessant onderwerp opduikt. Hij leeft duidelijk met ‘een open oog’ en wil de toeschouwer hierin meenemen. Met zijn werk zet hij u aan om eens écht te kijken naar het landschap of de leefwereld waar we ons elke dag in begeven. 

In zijn schilderijen blijft zijn grafische voorgeschiedenis een rol spelen. Het besef dat een werk heel mooi kan zijn zonder een echte tekening blijft hem uitdagen. Daarnaast is het experimenteren met verschillende stijlen een onderdeel van zijn ontdekkingsreis doorheen de schilderkunst. De stijl van Johan Janssens is dan ook enorm gevarieerd en dat typeert hem. Standvastigheid is hem niet gegeven, maar hierbij komt de volgende bedenking dan bij kijken: 

‘Wie constant onstandvastig is, is die dan niet standvastig?’


Graag nodigen we je uit voor de openingsreceptie op 6 december, van 17u-19u op het Zaterdagplein 6 te 1000 Brussel.

De expo loopt van 6/12/2018 t.e.m. 18/01/2019 en is vrij toegankelijk op weekdagen van 9u-16u30. 

 

Inschrijven voor deze activiteit