Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS lanceert haar nieuwe logo!

« Terug naar het overzicht

Geïnspireerd op de jaderank, focus op de kracht van ons netwerk

De inspiratiebron voor het nieuwe FedOS-logo is de jaderank. Dit is een unieke klimplant waarvan de takken in spiraalvorm groeien waarmee ze zich om andere objecten wikkelen. Zodoende komt de plant hogerop zonder zelf bijzonder stevig te hoeven zijn. Zo is ook het netwerk van FedOS ontstaan: we verbinden autonome groepen en individuen door ze samen te houden in één netwerk. Op deze manier versterken ze elkaar en tillen ze elkaar op naar een hoger niveau. Daar waar ze afzonderlijk klein zijn, vormen ze samen een groot en krachtig netwerk.

De grote cirkel in het midden symboliseert de kern van ons netwerk. Vanuit die kern vertrekken vele tentakels die uitmonden in open of gesloten groepen of individuen. De verschillende tinten van groen wijzen op de verschillende generaties die aanwezig zijn in ons netwerk.

De jaderank is een bijzondere plant uit het tropisch regenwoud in een zeldzame appelblauwzeegroene kleur. Een spectaculaire plant want de bloemtrossen kunnen een meter lang zijn. Een lust voor het oog! Symbool voor onze speelse, sterke dynamiek en levenslust!