Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Film Gekleurde Wijsheid + visrestaurant Den Boer

« Terug naar het overzicht

Film Gekleurde Wijsheid + visrestaurant Den Boer

Maandag 6 december, 11 u

Kijk samen met ons op Sinterklaasdag naar een filmpje van 9 Brusselse senioren, een mooi portret met vele inspirerende wijsheden. Na de film (duur: een halfuur) kaarten we nog wat na en daarna zakken we (wie wil, geheel vrijblijvend dus) af naar het bekende en lekkere visrestaurant 'Den Boer'.  

Bekijk hier het voorstukje van de film: trailer

Dé Brusselse oudere bestaat niet. Elk van ons liep een ander parcours en is uniek

Gekleurde wijsheid verwijst naar de superdiversiteit van Brusselse senioren. In 2021 heeft 75% van de Brusselaars een buitenlandse herkomst. Deze diversiteit in herkomsten weerspiegeld zich ook meer en meer in de populatie ouderen in Brussel. En of men nu Belg is of een migratieachtergrond heeft, er spelen ook vele andere factoren een rol die bepalen wie je bent. Hoe je opgevoed bent, of je hoger of lager geschoold bent, of je man of vrouw bent, je sexuele orientatie, of je een beperking heb , of je arm, middenklasse of rijk bent, enzovoort. We hebben met deze film een stukje van de rijke diversiteit van de Brusselse senioren in beeld willen brengen.

Gekleurde wijsheid verwijst ook naar de waardigheid van senioren als mens. Senioren zijn niet afgeschreven, zij zijn even belangrijk als iedereen. Zij zijn de hoeders van tradities, kennissen, geschiedenis… en overdrachtsagenten ervan. Amadou Hampaté-Bâ, de Malinese schrijver, historicus en etnoloog, stelde in 1960 voor UNESCO: “En Afrique, quand un vieillard meurt, c’est une bibliothèque qui brûle”. 

Er zijn een 9-tal personen in beeld gebracht. Ieder met zijn eigen uniekheid en verhaal. Ze gaan in groepjes van 3 met elkaar in gesprek over de dingen des leven: liefde, vriendschap, gezondheid, geld, jongeren, Brussel, diversiteit, vaak serieus en soms met een beetje humor … 

Zij delen met u hun wijsheid!

 

Datum: Maandag 6 december, 11 u

Locatie: FedOS, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel

Prijs:

- Film: gratis! (tas koffie inbegrepen)

- Lunch 'Den boer': 20 euro (drank niet inbegrepen, keuze uit meerdere gerechten)

Inschrijven:

Mail of bel voor 30 november naar Kristien Vermoesen. Je inschrijving is definitief na betaling op het rekeningnummer. 

  • Email: kristienvermoesen@fedos.be 
  • Tel: 02 218 27 19 
  • Rekeningnummer FedOS Brussel: BE 90 0682 4805 8632