Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Ga mee naar Ameland van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018

« Terug naar het overzicht

Hotel Noordsee ligt aan de Strandweg, ten noorden van het dorp Nes. Op nog geen kilometer afstand van het hotel ligt het Noordzeestrand. In de directe omgeving van Hotel Noordsee op Ameland vind je een natuurmuseum en natuurpark ‘De Vleijen'. Vanaf de voordeur beginnen fiets- en wandelpaden, die het afwisselende landschap van Ameland ontsluiten. Het dorp Nes is het grootste en gezelligste dorp van Ameland met aantrekkelijke winkeltjes en leuke cafés. Hotel Noordsee beschikt over comfortabele hotelkamers. Elke avond kunt u terecht in RESTAURANT VINCENZO voor een culinair diner en een drankje aan de bar. U kunt roomservice bestellen in uw kamer. Kom tot rust in de sauna of het Turks stoombad of neem een duik in het overdekte zwembad. 

Ameland is uit het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het gehele eiland valt onder één gemeente, die dezelfde naam draagt. Op 1 april 2011 telde het Waddeneiland, en dus ook de gemeente, 3.488 inwoners. De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. Ten oosten van Buren ligt het Oerd, een drassig gebied waar veel vogels leven en waar zeewater via een aantal geulen vrijelijk in- en uitstroomt. De totale strandlengte is 27 km en de totale lengte van de fietspaden is 100 km. Ameland moet je met de fiets verkennen, het is een van de mooiste natuurgebieden in Nederland. 

Op het eiland bevinden zich vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Daarnaast bevinden zich er de buurtschappen Kooiplaats en Ballumerbocht. Vroeger was er nog een ander dorp, Sier genaamd, maar dat is bij stormen "verdronken" en ligt nu in de zee. De naam van dit dorp leeft voort in de MS Sier en de MS Oerd, die de veerdienst naar de wal verzorgen. Daarin duidt de boot genaamd Oerd, op het natuurgebied aan de oostkant van het eiland. Hollum is het dorp met het oudste huis van Ameland, gebouwd in 1516. Ameland bestaat uit heide velden, weilanden en bossen waarin zelfs reeën lopen. De noordkust van Ameland is een uitgestrekt duingebied met 23 kilometer lang zandstrand. Aan de oost kant van het eiland ligt natuurmonument “Het Oerd” met een uitgestrekt wadgebied. De vuurtoren van Ameland is een markant bouwwerk. Overal op het eiland voel je de aanwezigheid van dit 58 meter hoge gietijzeren zeebaken. In de pittoreske dorpen ademen de sfeer van vroeger toen Amelanders leefden van de scheepvaart en de walvisvaart. In die dorpen zijn gezellige restaurants. Ameland heeft zelfs een golfbaan en een vliegveld. 

Met de bus rijden we naar de haven van Holwerd in Friesland. We lunchen onderweg. In Holwerd worden we opgewacht door enkele medewerkers van de veermaatschappij en in Ameland door medewerkers van het hotel. Zij zorgen voor uw koffers en begeleiden u naar het hotel. In samenwerking met het hotel organiseren we enkele uitstappen die u beslist zullen aanstaan. Iedere morgen maken we een mooie wandeling of kunt u een fiets huren om het eiland verder te verkennen. De “keuken’ van ons hotel is een van de beste van het eiland. Fietsen, elektrisch of normaal, kunt u huren in het hotel. Ameland biedt meer dan 100 km aan fietspaden, genoeg om het gehele eiland per fiets te ontdekken. In het hotel en op de website van VVV Ameland vind je verschillende fietsroutes die je naar de mooiste plekjes van het eiland leiden en je ook informeren over de flora en fauna. Vrijdag 6 juli zijn we omstreeks 20 uur terug thuis. Aarzel niet om in te schrijven.

Inschrijven

50énM prijs: € 475 p.p.

inbegrepen: ontbijt, diner, veerdienst en busvervoer heen-terug.

Toeslag 1 persoon op kamer € 115 

De vereniging is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongelukken, lichamelijke en/of materiële schade Reserveer uw plaats en bel: Yvonne 089-56.40.86 of Simone 089-56.42.02 of Elvire 0476-31.16.44 of mail naar 50enm@hotmail.com

De deelnemers ontvangen alle info: vertrek, verblijf en meer

 

 

Inschrijven voor deze activiteit