Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Kerstmarkt 2019

« Terug naar het overzicht

Voor velen van ons begint de mooiste tijd van het jaar in november, dan is het weer tijd voor de kerstmarkten in Duitsland. Ook dit jaar organiseren we weer een 2-daagse reis naar een kerstmarkt in Duitsland.

Dit jaar bezoeken we Bonn, de geboortestad van Beethoven. Hier vindt u ook een van de mooie kerstmarkten van Duitsland. Zoals u merkt heeft u ook dit jaar veel vrije tijd om de verschillende marktjes te bezoeken. De volgende dag rijden we naar Satzvey in het Eifelgebergte. 
30 november: Vanuit de verschillende vertrekplaatsen ( zie inschrijvingsformulier ) en via de diverse autobanen naar Bonn. Onderweg is er de gebruikelijke stop voor een kopje koffie en/of een versnapering. We rijden rechtstreeks naar het hotel om onze bagage weg te brengen. Daarna hebben we een korte rondleiding doorheen de stad met een lokale gids. Vrij middagmaal. De Kerstmarkt van Bonn is verdeeld over verschillende pleintjes in de binnenstad, zo is er de stemmingsvolle Münsterplatz, de Bottlerplatz en de Friedenplatz, eigenlijk teveel om op te noemen. Goed om weten is dat elke zaterdag om 17 uur kerstmuziek weerklinkt vanaf de Bonner Munster.

1 december: Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Schloss Satzvey voor het middagmaal. We worden er verwend met tapas en Flammkuche. Nadien worden we rondgeleid in het kasteel. Daarna heeft u de tijd om rond te kuieren over het domein met de verschillende stalletjes. Op geregelde tijdstippen  wordt er een kerstspel met levende figuren opgevoerd dat u kan bezichtigen (inbegrepen in de prijs) In de vooravond rijden we terug naar de verschillende afstapplaatsen.

Voor de praktische info zie bijgevoegd document.