Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Kunstwedstrijd 50+ Natura Inspiratus

« Terug naar het overzicht

 

In 2020 viert FedOS vzw haar 70-jarig bestaan. Dit jubeljaar wordt een jaar vol feestelijkheden en bijzondere activiteiten. Hét event van het jaar wordt de FedOS KUNSTROUTE ‘NATURA INSPIRATUS’ in samenwerking met Plantentuin Meise. Deze indrukwekkende kunstroute gaat door op het domein van Plantentuin Meise en wordt afgesloten met een tweedaags kunstenfestival.


Natura Inspiratus, de natuur inspireert
U wordt uitgedaagd om beeldende werken te maken geïnspireerd door de natuur. Je zou het niet meteen verwachten maar kunst is onmogelijk weg te denken uit de Plantentuin Meise. Als één van de grootste botanische tuinen ter wereld is hier een zeer uitgebreide botanische bibliotheek aanwezig. In de archivering zijn beschrijvingen en illustraties van fauna en flora inherent, denk maar aan botanisch tekenen. Deze eeuwenlange traditie binnen de natuurkunde heeft ons geïnspireerd om u op een artistieke manier naar de natuur te laten kijken.

De natuur is bovendien een onuitputtelijke bron van schoonheid. Door alle eeuwen heen hebben kunstenaars op hun wijze geprobeerd deze schoonheid te verbeelden. De natuur prikkelt de artistieke verbeelding waardoor nieuwe creaties ontstaan. In uw deelname moet er dus een duidelijke link zijn met de natuur, hetzij qua ontwerp, techniek of gebruikte materialen.  

Wil je meer weten over hoe de natuur jou kan inspireren? Schrijf je dan nu in op de Inspiratiedag van 28 oktober en kom alles te weten over ‘Natura Inspiratus’.

In bijlage vindt u alle praktische informatie. 

Hebt u nog vragen? Neem gerust contact op via 02 218 27 19 of via natura.inspiratus@gmail.com