Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Kunstwedstrijd Met OPEN Blik

« Terug naar het overzicht

Deelnemen én inschrijven via http://bit.ly/inschrijvingmetopenblik

Inschrijvingen werden verlengd tot en met 28 augustus 2018!

Bij de start van de herdenking van de Groote Oorlog in 2014 organiseerde FedOS vzw samen met Ethias Verzekeringen met veel succes de kunstwedstrijd Oorlogsblikken. Nu de herdenking in 2018 naar haar einde loopt, organiseren FedOS samen met Vriendenkring Kunst Houtland en Heem- en Kunstkring Lamme Goedzak opnieuw een kunstwedstrijd voor zowel grafische en beeldende kunstenaars als woordkunstenaars onder het motto Met OPEN blik waarbij we vooral het thema VREDE willen in de kijker stellen en wij ons met een open blik willen richten op de toekomst.

We dagen kunstenaars en dichters uit om met een open blik naar de toekomst te kijken. Wat hebben we geleerd uit het verleden? Hoe zit het met de vrede anno 2018? Hoe hoog scoren we op vlak van samenhorigheid en solidariteit? Hoe kunnen we de toekomstige generaties beschermen tegen oorlog?

Iedere kunstenaar kan deelnemen. De wedstrijd staat open voor woordkunstenaars (poëzie), plastische kunstenaars (schilders / beeldhouwers / keramisten) en fotografen. Deelnemen aan deze wedstrijd is volledig gratis. De werken worden tentoongesteld tijdens de maanden november en december 2018 in het Diocesaan Centrum Groenhove te Torhout in het kader van het slot van de 100-jarige herdenking 2014-2018.

Grijp naar de pen, penseel, beitel of camera en laat ons zien hoe u de toekomst ziet. Uw woorden, kleuren en vormen zullen ons en de bezoekers aan de tentoonstelling zeker beroeren. En wie weet maakt uw werk kans om een mooie prijs weg te kapen.

Zowel voor de kunstwedstrijd als voor de poëziewedstrijd worden telkens drie laureaten geselecteerd die een geldprijs worden toegekend van respectievelijk € 250, € 150 en € 100.

Meer details en info : FedOS vzw, Zaterdagplein, 6, 1000 Brussel of fedosvzw@gmail.com. Of secretariaat Vriendenkring Kunst Houtland, Revinzestraat, 24, 8820 Torhout of vkh.torhout@skynet.be