Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Natura Artis Magistra - Plantentuin Meise

« Terug naar het overzicht

FedOS vzw, in samenwerking met de Plantentuin van Meise, lanceert een wedstrijd voor kunstenaars +50 met de natuur als thema. De slogan van de wedstrijd is ‘Natura Artis Magistra’ of ‘Natuur als leermeesteres van Kunst’. Het idee van de natuur als leermeesteres stamt al uit de klassieke oudheid. De natuur is bovendien een onuitputtelijke bron van schoonheid. Door alle eeuwen heen hebben kunstenaars op hun wijze geprobeerd deze schoonheid te verbeelden. De natuur staat als het ware model voor de kunst. De natuur prikkelt de artistieke verbeelding waardoor nieuwe creaties ontstaan.  We dagen kunstenaars +50 uit om hun kijk te geven, in woord en/of beeld, op de natuur. 

De tentoonstelling wordt met veel luister geopend op donderdag 26 april 2018. De sluiting van de expo op woensdag 30 mei 2018 gaat gepaard met een rondleiding, koffie & taart en een academische zitting met prijsuitreiking.

Praktisch

De expo is de ganse maand mei te bezichtigen in het kasteel van Boechout, dat zich op de het domein van de Plantentuin bevindt. Er is ook telkens een kunstenaar aanwezig om u mee door de expo te gidsen en hier en daar een woordje uitleg te geven.

Op maandag 28 mei organiseert FedOS een daguitstap naar de Plantentuin, meer info hierover via https://www.fedos.be/activiteiten/daguitstap-plantentuin-meise-28-mei/