Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Pianissimo Possibile in az Sint-Blasius

« Terug naar het overzicht

Vanaf 10 juli wordt het AZ Sint-Blasius meer dan een ziekenhuis. De drukke gang naar de polikliniek krijgt een oase van rust over zich heen door de tentoonstelling 'PIANISSIMO POSSIBILE'.

PIANISSIMO POSSIBLE is de muziekterm die wordt gegeven aan "zo zacht, zo stil mogelijk". Dit gevoel sluit enerzijds nauw aan bij het werk dat tentoongesteld wordt, anderzijds is het ook van toepassing op de locatie. Dat muziek onmisbaar is in zijn werk zal snel duidelijk worden: lees even verder...

Georges licht een tipje van de muzikale sluier:

Georges Daemen is een rasechte schilder uit Stevoort. Hij volgde de opleiding schilderen aan de Kunstacademie van Hasselt. Zijn werken zijn figuratief en bij voorkeur geschilderd in olieverf én in transparante lagen.

"Ik hou van muziek die in trage golven over mij heen spoelt en zeeën van tijd nodig heeft om thuis te komen. Van muziek die brult en fluistert, kuiert en rent, mij verontrust en mij ook weer opnieuw tot rust brengt. En van muziek die meandert van grommend laag naar engelachtig hoog en onderweg zoveel subtiele schakeringen uit haar mouw schudt dat het duizelt in mijn hoofd.

...

Bij het schilderen vertrek ik soms van een bepaald muziekstuk en probeer dan noten om te zetten in beeld. Vaker echter laat ik mij door muziek in de juiste stemming brengen en doet mijn verbeelding de rest. En hoewel ik mij beperk tot muziek als belangrijkste inspiratiebron, toch sluipt de wereld af en toe naar binnen in de keuze van mijn onderwerpen en ga ik schilderend reflecteren over kwetsbaarheid en stilte, over poëzie en kunstgeschiedenis, over jeugd en ouderdom en over wat de lach toch zo aanstekelijk maakt.

Schilderend heb ik mijn plek in het leven gevonden. Ik schilder graag."

 

Wanneer? U bent welkom van 10 juli tot 12 september, dagelijks van 8u tot 20u om de expo te bewonderen! 
Waar? AZ Sint-Blasius, Kroonveldlaan 50, 9000 Dendermonde
Info? info@azsintblasius.be of liseleonard@fedos.be

Bekijk hier het nieuwsbericht op HLN.be: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/pianissimo-possibile-toont-kunst-in-ziekenhuis~ac4f414d/