Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Roularta Plus Club wel te vinden voor beetje minder vlees en vis

« Terug naar het overzicht

 “Laurens De Meyer is een jonge enthousiaste wetenschapper. Hij had het over zijn boek: ‘Wat (w)eten wij?’. Gepassioneerd vertelde hij over de aarde waarop wij leven en hoe ze er zou moeten uitzien. Vervolgens had hij het over hoe wij met die aarde omgaan. Daar is hij niet enthousiast over. Laurens kijkt namelijk heel kritisch naar de overdadige landbouw, ten dienste van onze te gretige vleesproductie. Onder andere het kappen van het regenwoud kwam ter sprake. Ook voor de overbevissing is hij niet mals.
 
Uiteraard probeerde hij ons te inspireren om ons gedrag wat te veranderen. Door kleine wijzigingen in onze voedingsgewoonten kunnen wij onze ecologische voetafdruk al heel wat verminderen. Ook onze overheid kreeg een veeg uit de pan, omdat die blijkbaar niet in staat is om tegen het lobbywerk van de voedingsindustrie in te gaan. Hij haalt onder meer de ingewikkelde etikettering aan (verplichte lijst met ingrediënten) die voor de consument onbegrijpelijk is. Een wetsvoorstel voor een duidelijker etiket met een kleurcode raakte bijvoorbeeld niet door de Europese Commissie dankzij de heftige tegenwerking van de voedingsindustrie.
 
Het betoog van de heer De Meyer doet ons wel even stilstaan en laat ons nadenken over ons gedrag. Hij slaagt erin om ons op een vriendelijke, niet dwingende manier, aan te zetten om af en toe een vlees- of visloze maaltijd in te lassen.”