Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Samen zingen doet de harten swingen!

« Terug naar het overzicht

Het waren vooral opgetogen gezichten die opnieuw binnenwandelden in de mooie salons van Carlos Quinto. Het nieuwe behangpapier werd goedgekeurd en de patron werd nog hartelijk herkend en begroet.

Niet dat onze vorige bijeenkomst-ruimte (De Zulle) niet gewaardeerd werd... maar aan de sfeer en warmte van Carlos Quinto kon ze toch niet tippen. En dat is uiteindelijk toch waar FedOS om draait: sfeer en warmte. Samen een mooie tijd maken.

Iedereen vleidde zich neer op de elegante stoeltjes en onze voorzitter ad interim, Roger Hanskens, startte zijn welbespraakte speech. Ere-voorzitter Willy Bellaert werd met de gepaste egards geëerd. Hij is opnieuw een lekkere fles champagne rijker en ook zijn lieftallige dame werd letterlijk in de bloemetjes gezet. Op hun beurt verblijdden Willy en Monique onze voorzitter ad interim met een geschenk. Roger was aangenaam verrast en zichtbaar ontroerd. Een mooi moment, deze wederzijdse blijk van appreciatie.  

Ondertussen zetten Wouter en Kristien zich scherp om het 'café chantant' aan te vatten! Wouter had de leukste meezingers verzameld op zijn dj-tafel en draaide vlijtig aan de knopjes. Kristien had een misboekje, euh meezingboekje, in mekaar gestoken, dat als leidraad diende voor onze Fedossers. Die zongen van aanvang mee uit volle borst! Geweldig! En ja, dat mag je articuleren à la Eddy Wally: ge-wel-dig. Jammer dat we hier geen geluid bij de foto's kunnen plaatsen. Op facebook vind je wel een filmpje. Het bewijs dat FedOS Oost-Vlaanderen nog toonvast is ook! De nummertjes werden aan mekaar gereigd met ludieke tekstjes. Die mochten vooral niet te serieus genomen worden, maar met de nodige kilo's zout. 

Al zingende passeert de tijd snel! En al wapperend met ons misboekje - het was bijzonder warm die dag - werd het tijd om de keel te smeren. Carlos Quinto kwam met bordjes appeltaart aandraven en iedereen nipte dorstig van de koffie. Onze splinternieuwe voorzitter deelde op eigen, unieke wijze de laatste wetenswaardigheden mede. Als kers op de taart gaf het provinciale bestuur ook nog eens genereus een tournee generale. Mercie! Deze Bovenlokale swingde als een *tuut*.