Zoek een activiteit





FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Terugblik feestelijke vakantieweek te Arzl, Tirol

« Terug naar het overzicht

Tirol 2018. Van zondag 19 augustus tot 26 augustus trok de seniorenclub van Alcatel Bell, samen met seniorenclubs van FedOS P.A. m.n. Polsam en Belcrown, voor de 25ste keer naar Tirol, Pitztal het dorpje Arzl in hotel Montana. De Vlaamse uitbaters van het hotel, Eliane en Hubert en zoon chef kok Mario, verwelkomden op feestelijke wijze ons als trouwe Tirolerfans. Ook de deelnemende gasten dankten de organisatie voor de jarenlange inzet om van deze traditionele Tirolerreis een succes te maken. Hun appreciatie werd benadrukt door een geschenk en een toepasselijke toespraak met anekdotische verwijzingen. Mooi toch! Het werd een succesvolle, feestelijke vakantieweek. Zoals trouwens al zovele jaren was de zon van de partij, de dagelijkse uitstappen en bezoeken boeiend, in de toch overweldigende natuur. Onze groep telde 56 gasten, die wij als organisatie moeten feliciteren voor hun stiptheid en discipline, maar vooral ook om de creatie van een gezellige sfeer. Het is telkens weer een blij weerzien en samen genieten in clubverband.

Ons Tirolerprogramma, met zijn dagelijkse trips naar de mooiste en meest indrukwekkende regio’s, leent zich daartoe. Om direct de smaak te pakken te krijgen bezochten wij op maandag 20 augustus, dagtrip, het bergmassief Hahnenkamm. Dit gelegen aan het hart van het Lechtal en zijn meren, met panoramische uitzichten op o.m. het dalbekken van het grensstadje Reutte, het massief van de Wettersteen, met de Zugspitze. De keuze is mogelijk uit tientallen wandelpaden, de een al indrukwekkender dan de andere. Dinsdag 21augustus: Dagtrip naar Umhausen voor het bekijken van de 159m hoge Stuibenfall. Vervolgens via het Sulztal naar het verstilde hoog gelegen bergdorp Gries. Van Gries de steeds dalende wandeling door een vrijwel ongerepte bergwereld naar Brand om te eindigen in het dorpje Längenfeld. Woensdag 22 augustus: Dagtrip naar het stadje Füssen met een gegidsbezoek aan het historisch Binedictijns klooster-museum van de Heilige Magnus. 's Namiddags een boottocht op de forgensee, die evenwel niet kon doorgaan. Geen water in het meer vermits de werken aan de stuwen niet beëindigd waren. Het alternatief mocht er ook zijn, een rondgang om de Höpfensee, of ook de Tiroler-rivièra genoemd. Donderdag 23 augustus: Dagtrip naar het Ventertal in het land van Ötzi. Een trip door het mooie Ötztal tot het eindpunt het Ventertal, om zo het hoog gelegen Alpine-bergbeklimmersdorp Vent te bereiken. Aan de voet van de Ötztaler-Alpen is dit een prachtig wandelgebied, waar wij ten volle van de imposante bergwereld, met zicht op de Wildspitze, hoogste berg van Tirol, hebben kunnen genieten.

Vrijdag 24 augustus: Dagtrip naar de Bielerhoogte in het Silvretta massief, via de hoog-alpen tolweg. Deze tocht wordt terecht een droomroute genoemd. Terug via Galtür met een bezoek aan het mooie Alpinarium museum, opgericht ter nagedachtenis van de lawineramp op 23 februari 1999. Zaterdag 25 augustus: Bezoek aan de kasteel–brouwerij Starkenberger bij Tarrenz.Interessant bezoek met degustatie van hun bier in de historische ridderzaal. 's Middags onze klassieke forellenlunch in het hotel Montana. Een delicatesse van gerookte en gebakken forel, volgens een speciaal marinadeproces van gelegenheidskok Hubert. 's Namiddag een mooie wandeling rondom Arzl, met als afsluiter appelstrudel als 4 uurtje. Zondag 26 augustus vertrek. Hotel Montana is een comfortabel hotel dat ook tijdens onze vakantie weer zijn culinaire faam hoog heeft gehouden en zeker speciale zorg besteedde aan ons verblijf in het kader van 25 jaar Alcatel Bell. Ook zijn verschillende senioren van de deelnemende clubs van FedOS P.A., sommigen meer dan 10 jaar, trouwe Tirolerfan. Tijdens de dagtrips werden in de diverse dorpjes in de restaurants met zorg, op voorhand, Tirolerspecialiteiten gereserveerd, zodat wij overal zonder tijdverlies konden genieten. Succesvolle reis wat ons meteen deed besluiten om in 2019 de periode van 18-25 augustus 2019 te reserveren. Bij leven en welzijn mag Tirol ons dan verwachten.

H.V.d.L.