Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Tiendaagse reis naar Slovakije

« Terug naar het overzicht

PROGRAMMA
Slovakije 05-06-2020 tot 14-06-2020.

Dag 1: Vlucht naar Wenen
Van de luchthaven van Wenen gaat het per bus naar Bratislava, de hoofdstad van Slovakije. We bezoeken het oude stadscentrum, genieten van een lunch en hebben tijd voor een terrasje. ’s Avonds is er vrij avondmaal. Het verkeersvrije centrum biedt tal van eetgelegenheden. Overnachting in het centrum van Bratislava.

Dag 2: Kleine Karpaten
Na het ontbijt wagen we ons aan een boottocht op de Donau naar het grensgebied Devin, locatie van een
mooie burchtruïne. We krijgen wat uitleg over het ijzeren gordijn en reizen dan met de bus verder richting de Kleine Karpaten. Onderweg genieten we een lunch. In de Karpatenregio gaan we de lokale keramiek bekijken en worden we vergast op een wijndegustatie. Vrij avondmaal en overnachting in Bratislava. 

Dag 3: Centraal Slovakije 
Ontbijtbuffet. Met de bus gaat het richting Bojnice voor een bezoek aan een écht sprookjeskasteel. Vervolgens stoppen we in het heel speciale dorpje Cicmany met zijn beschilderde huizen en de laatste halte is aan een houten kunstwerk : het grootste houten Bethlehem van Slovakije. Onderweg lunch. In Sojka resort worden we opgewacht met een welkomstdrink. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.

Dag 4: Liptov-regio  
Vandaag blijven we dicht bij huis. Het wordt een échte degustatiedag. In de Liptov-regio gaan we een boerderij bezoeken, waar we kazen en vleeswaren proeven. Daarna bezoeken we een imker en een lokaal brouwerijtje. We kuieren even rond in het stadje Liptovsky Mikulas en gaan ook nog kruidenlikeuren proeven. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.

Dag 5: Noord-Oost Slovakije
Ontbijtbuffet. We rijden met de bus langs de Hoge Tatrabergen naar de mooie stad Bardejov. We bezoeken uiteraard de stad zelf met zijn heel speciale barokke marktplein, Ook een openluchtmuseum in de buurt en een waterproeverij zijn ons bezoek waard. Lunch in de stad. Avondmaal en overnachting in Sojka resort. 

Dag 6: Hoge Tatra  
We zagen ze gisteren, en vandaag gaan we ze van dichterbij bekijken: de Hoge Tatra bergen. We beginnen in het stadje Kezmarok met zijn mooie artikulaarkerkje, zijn oude centrum en stadsburcht. Op de binnenkoer genieten we van een barbecueschotel. Met bijgetankte energie rijden we dan naar de Hoge Tatra en met de kabelbaan gaan we de hoogte in. Daar maken we een mooie wandeling. Avondmaal,  begeleid door folkloremuziek en overnachting in Sojka resort.

Dag 7: Zuid Slovakije  
Deze regio wordt dikwijls vergeten maar heeft toch heel wat te bieden. Het kasteel van Betliar staat er nog bij zoals de eigenaar het heeft achtergelaten met prachtig meubilair, reissouveniers en jachttrofeeën. We genieten een lunch in het stadje Roznava en we sluiten af met de unieke aragonietgrotten. Wereldwijd bestaan er slechts drie dergelijke grotten. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.

Dag 8: Natuurpark Pieniny  

Na het ontbijt rijden we naar de Poolse grens. In het natuurpark varen we een vlottentocht in een prachtig kader met aansluitend een lekkere lunch. Op de terugweg bezoeken we een whisky-stokerij met erbij behorende degustatie. Avondmaal en overnachting. in Sojka resort

Dag 9: Kosice  
Kosice is de tweede stad van het land. Om eens af te wisselen nemen we de trein. De stad leent zich tot cultuur, shopping, terrasjes. Vrije lunch. Avondmaal en overnachting in Sojka resort. 

Dag 10: Huiswaarts  
Na het ontbijtbuffet vertrekken we rustig richting Wenen voor de terugvlucht. We stoppen onderweg in het kuuroord Piestany voor een wandeling en vrije lunch.

Voor alle praktische informatie, zie bijgevoegd document.