Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Vakantie in de Harz: zondag 12 - vrijdag 17 september 2021

« Terug naar het overzicht

 

Wat jouw reden ook is voor een bezoek aan de Harz: je wordt ongetwijfeld niet teleurgesteld. In het Harzgebergte vind je talloze bezienswaardigheden die stuk voor stuk enorm de moeite waard zijn. Het is een leuke combinatie geworden van cultuur, natuur en avontuur, wat het tot een afwisselende bestemming maakt. Alhoewel je het wellicht niet verwacht, kun je in de Harz prima terecht voor enkele bijzondere en cultuurrijke plekken zoals de historische steden Goslar, Quedlinburg en Wernigerode. Wernigerode is ook het begin van de Brockenbahn, een historisch smalspoor. De Brockenbahn is een 19 kilometer lange smalspoorlijn tussen Wernigerode en de top van de Brocken, de hoogste berg van de Harz  (1141 mtr).  De treinreis per oude stoomtrein behoort tot één van de mooiste treinreizen van Duitsland. Goslar is misschien wel de bijzonderste stad van de Harz. Het begon allemaal al in de Romeinse tijd met de ertsmijnbouw, waar de gehele Harz beroemd om is. De stad is waarschijnlijk gesticht in 922 door Hendrik I, die kort daarvoor in Quedlinburg tot keizer gekroond was. Hahnenklee en Bockswiese zijn beide buitengebieden van de gemeente Goslar te midden van bloeiende bergweiden, kristalheldere meertjes, beekjes en groene bossen. Een van de mooiste gebouwen in Hahnenklee is wel de houten Gustav Adolfstaafkerk die in 1908 is ingewijd. De afstand tussen Maaseik en Hahnenklee is 470 km. 

Hotel Walpurgishof ligt dicht aan het centrum van Hahnenklee. Het heeft een café-restaurant en een 500 m² groot wellnesscentrum met klein binnenzwembad. Alle kamers hebben een balkon of terras. De moderne kamers van de Walpurgishof zijn voorzien van een landelijk interieur. Het wellnesscentrum werd eind 2014 geopend en biedt een sauna, spadouches, massages, Reiki-therapie en tal van andere gezondheids- en schoonheidsbehandelingen. De Walpurgishof ligt op 150 meter van de Gustav Adolf-staafkerk en bevindt zich vlak bij de kabelbaan naar de Bocksberg. 

Een goed verzorgde vakantie en onder vrienden; heerlijk toch!

            Prijs: € 595 (toeslag 1-pers € 100) verblijf op basis van half pension, inclussief het groepsvervoer in een luxe bus, de vermelde excursies en diner op de laatste dag en exclussief inkomgelden en fooien. Meer info in de komende ledenbrieven. 

 

 

Inschrijven voor deze activiteit