Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

We zwaaien ons Tommeke uit!

« Terug naar het overzicht

Het prille begin...

Tom trad toe tot FedOS als jong en slank broekje. Hij ontfermde zich over Antwerpen en Vlaams-Brabant en veroverde al snel de harten van de senioren. Tom kreeg de roepnaam 'Tommeke' in de verschillende afdelingen en werd door zijn collega's 'Tonneke' genoemd door zijn gezonde eetlust. Na het vertrek van Sarah Anne kreeg Tom er ook de werking in Limburg bij. Hij bleek een kei in het organiseren en het enthousiasmeren en werd door zijn provincies op handen gedragen.

Weg met die wilde haren

Net zoals zijn grote idool Bob Marley, bleek Tom vroeger drager van dreadlocks. Die gooide hij al overboord voor hij bij FedOS begon te werken, maar wij zagen ook zijn kleurrijke garderobe van in het begin veranderen in volwassenenkledij. Tom werd groot! Zijn impact in de provincies werd steeds duidelijker en elk jaar triomfeerde hij bij de populariteitspoll tijdens onze FedOS-ZON-dag. Zijn naam werd gescandeerd, de dames vielen flauw bij het zien van zijn gedaante en alle heren wilden Tom zijn (misschien is deze zin wel lichtjes overdreven). Kort samengevat werd Tom een onmisbare schakel in het team van FedOS.

Huisje, tuintje, ...

Tijdens een lunch met ons team in september 2015 zei Tom dat hij vader zou worden, en zo geschiedde... Na de geboorte van Jules ging Tom door de knieën. Niet van vermoeidheid, maar wel om zijn Maaike ten huwelijk te vragen. Tot ieders verbazing zei ze JA en ze stapten in augustus 2017 in het huwelijksbootje. De collega's waren erbij en zijn nog steeds half verblind door de schoonheid van het koppel (97% hiervan kan worden toegeschreven aan de schoonheid van Maaike). 

De seniorenconsulent

Tom schoolde zich bij tot seniorenconsulent en begon steeds meer de belangen van onze senioren te verdedigen. Zo stichtte hij de jaarlijkse studiedag voor seniorenraden en voerde hij tal van acties om de prijzen voor de trappistenbieren zo laag mogelijk te houden. Na de terugkeer van Lise richtte Tom zijn pijlen op 'Vier het Leven', een kersvers project van FedOS dat minder mobiele en eenzame thuiswonende ouderen wil laten genieten van cultuur door hen te verbinden met vrijwilligers. Wij gaan ons uiterste best doen om de fundamenten, die Tom al legde, verder uit te werken tot een fantastisch project.

FedOS vzw wil Tom bedanken voor zijn jarenlange inzet in de werking én zijn uitstekende collegialiteit. Wij wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst!