Zoek een activiteit

FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Overzicht activiteiten

Verbroederingsdag Poperinge
01/10/2019 om 9u30 (Poperinge)
'Every man's club'... zo werd het Talbot House door de geallieerden genoemd. Het prachtig bewaarde 'clubhuis' in Poperinge was de ontspanningsplek voor de soldaten, weg van het krijgsrumoer aan het front. De hopschuur diende er als concertzaal! En dat brengt ons naadloos naar ons ander bezoekje: het hopmuseum. We dompelen ons onder in de geschiedenis van de hop en bewonderen de Belgische biercollectie met 2000 bieren! Wij proeven er ééntje...
Ontbijt en infosessie 'Vroegtijdige Zorgplanning'
25/09/2019 om 9u00 (Ruddervoorde)
FedOS Provincie West-Vlaanderen nodigt jou vriendelijk uit op een bijzonder interessant infomoment over ‘Vroegtijdige Zorgplanning’. Heel wat mensen komen op een gegeven moment terecht in een situatie waarin ze niet meer in de mogelijkheid zijn om zelf beslissingen te nemen over de zorg die ze wensen. Het is goed om tijdig hierover na te denken.
Daguitstap Plantentuin Meise
22/05/2018 om 10u (Meise)
De feeërieke en gerenommeerde plantentuin in Meise is een prachtige plek om te bezoeken. Op 22 en 29 mei trekt West-Vlaanderen erheen. Laat je in vervoering brengen op deze groene lentedag!
'Gouden Liliane' & 'groene' zuster
27/03/2018 om 13u30 (Ruddervoorde)
Twee gedreven dames die van wanten weten… Die bezochten we in maart. Onze eigenste Liliane De Baene maakt al jaren knappe, religieuze iconen. Zij verwelkomde ons warm in haar atelier. Daarna snorden we naar het domein Groenhove. We hingen aan de lippen van zuster Dominique. Haar betoog over de natuur en hoe alles met mekaar verweven is, zal nog lang nazinderen!
Passie in de bakkerij!
06/02/2018 om 14 u (Veurne)
Volg samen met ons de geur van vers brood... tot in het bakkerijmuseum in Veurne! We laten er ons verleiden door zeemzoete lekkernijen... en wie weet een knappe gids, die ons warm maakt met bakkersverhalen in het thema van... de liefde!
Opening Expo bij Liliane thuis (26 november 2017)
26/11/2017 om 11u (Ruddervoorde)
Liliane De Baene (Voorzitster Lamme Goedzak, Ruddervoorde) brengt graag kunstenaars samen. Zij gaf hen de kans om te exposeren in haar lokaaltjes. Hierbij de sfeerbeelden van de feestelijke receptie, inclusief notabelen!
West-Vlaams bestuur dook zeehaven in (16 november 2017)
16/11/2017 om 10u (Zeebrugge)
De vormingsdag stond in het teken van 't zeetje! Starten deden we in het authentieke zeemanshuis waar de matrozen kind aan huis zijn! Vervolgens een bezoekje aan het frisse, maar interessante Seafront, dan een visje op ons bord en tot slot met de bus toeren in de haven van Zeebrugge. Speciaal voor FedOS kregen we zelfs een uiteenzetting van de grote baas 'himself'!
23/10/2017 om 10u (Poperinge)
Binnenkort trekken we met FedOS naar Poperinge. Daar loopt immers een interessante tentoonstelling over een ongekend stukje verleden ten tijde van de Eerste Wereldoorlog...
Roularta Plus Club wel te vinden voor beetje minder vlees en vis
30/06/2017 (brussel)
De ‘Plussers’ van de Roulartaclub raakten geïnspireerd door de vurige lezing van Laurens De Meyer (30 juni). Deze spreker wil iedereen bewuster maken van de minder fraaie kant van onze voedselindustrie. Laurens is zelf industrieel ingenieur in de sector en mede-initiatiefnemer van ‘Dagen zonder vlees’. Walter Boone brengt verslag uit.
Aardse Permeke en hemelse Cozmix
27/06/2017 (brussel)
Wist je dat mensen gemaakt zijn uit dezelfde stof als sterren? In Cozmix bewonderden we de sterren overdag! Ook de kunstenaar Permeke peilde steeds naar het mysterie dat in het leven schuilt. Dat ontdekten we in het knappe Permekemuseum. Permeke... een Vlaamse expressionist om fier op te zijn. Krachtig, intuïtief en eigenzinnig. Een beetje zoals West-Vlamingen, soit!