Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Club van de maand: Keyhof senioren

Voor 1870 waren de hoeve Keyhof en de bijbehorende gronden in bezit van de familie de Morassin de Ramoussin uit Henegouwen.Rond 1870 kocht Auguste-Joseph d’Overschie de goederen. Hij liet achter de hoeve een kasteeltje bouwen voor zijn zoon Charles-Emmanuel, die zelfmoord pleegde in 1877. Na zijn dood bleef het kasteel onbewoond.

In 1880 schonk Victor d’Overschie de goederen die hij van zijn vader geërfd had, aan de kardinaal-aartsbisschop van Mechelen. Mgr. Deschamps stelde de zusters Annonciaden voor om naar Huldenberg te verhuizen. De zusters grepen deze kans met beide handen nadat ze uit hun klooster in Ranst werden gezet door de liberale regering van Frère-Orban.
In april 1881 werd in het Keyhof het moederhuis en noviciaat van de Annonciaden gevestigd. De congregatie groeide snel en er werden nieuwe gebouwen, waaronder een kloosterkapel, toegevoegd. De zusters openden ook een lagere school , een bewaarschool en een middelbare school met internaat voor meisjes. De school kende groei en bloei, maar doofde in de jaren 70 uit om stilaan plaats te maken voor bejaarde en hulpbehoevende zusters. Er werd geïnvesteerd in gebouwen en aanpassingen om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden. Anno 2013 start de volledige nieuwbouw van het woonzorgcentrum Keyhof, aangepast aan de normen van onze tijd..

Meer info over de club »