Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Fotogalerij:

600 000 beeldjes met sterke ruggengraat
FedOS West-Vlaanderen bezocht met een gids de Palingbeek, frontzone tijdens WO I. Het indrukwekkende landschapskunstwerk 'where the children sleep' met de 600 000 aarden beeldjes beklijfde onze FedOS'ers!
FedOS Kerstdrink 2018
Dankjewel aan iedereen om erbij te zijn! De geur van glühwijn hangt nog een beetje in onze lokalen en dat vinden wij zalig...
Terugblik Kunstkamer Limburg  23 oktober 2018
Op 23 oktober bracht de Kunstkamer Limburg een bezoek aan stokerij 't Stookkot en de dorpsmolen in Stevoort.
Vernissage 'Met Open Blik'
Honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Vrede en hoop vulde opnieuw de harten. Dit was het thema waar kunstenaars 50+ mee aan de slag gingen. Het resultaat kan je nog tot eind december bewonderen in domein Groenhove in Torhout. Wij waren er bij op de feestelijke vernissage (17 november) èn op de after-party!
Sappige Herfstcontactdag
Oost-Vlaanderen verzamelde in het mooie kader van Salons De Roskam voor een smakelijk diner. Professor De Cleene zette de toon met een heerlijk sappige lezing over afrodisiaca!
Topkunst in de Belfius toren
Het prachtige panoramische uitzicht over Brussel is een meerwaarde voor de kunstgalerie van Belfius. De bank heeft meer dan 4300 Belgische werken in haar bezit en af en toe organiseert ze verzorgde expo's voor het grote publiek. Gids Lieve was een topper!
FedOS bezocht Veeweyde
Het dierenasiel in Veeweyde bestaat al meer dan honderd jaar dankzij de gulle giften van vele dierenvrienden. Men doet er zijn best om afgedankte of verloren huisdieren te plaatsen in een nieuwe thuis.
Kaderdag
Rijstpapjes, cava en sjoelbak-schijfjes vlogen in het rond tijdens onze FedOS Kaderdag! Naast de bloedserieuze onderwerpen zoals beleid en verzekeringen stond de kaderdag in het teken van Bruegel. Bruegel wandelingen en Bruegel volksspelen maakten het plaatje compleet!
Arabische ontdekkingstocht in Gent
Op kousenvoeten brachten we een bezoek aan een moskee. En vervolgens nam een gids ons mee voor de wandeling 'Turkije aan de Leie'. De allereerste migranten kwamen naar hier omdat het zo'n goede en goedkope arbeidskrachten waren en werden gehuisvest in armtierige beluik-huisjes. Dat stukje Gentse geschiedenis spoelden we door in het gezellige Marokkaanse restaurant Mogador, waar sommigen voor het allereerst in hun leven een tajine proefden...
Deel 2 / Verbroederingsdag Brussel loves Limburg en omgekeerd!
Het koninklijk poppentheater Toone en een ontspannen cruise met Rivertours... daarmee charmeerde Brussel de Limburgse bezoekers! Dankje Wilfried voor je fotoreportage!
Deel 1 / Verbroederingsdag Brussel Loves Limburg en omgekeerd!
Het koninklijk poppentheater Toone en een ontspannen cruise met Rivertours... daarmee charmeerde Brussel de Limburgse bezoekers!
FedOS Antwerpen bezocht Mechelen!
Donderdag 6 september bezochten we Mechelen. In de voormiddag werden de deelnemers op de proef gesteld tijdens de beklimming van de Sint-Romboutstoren. Dit werd tijdens het middagmaal beloond met een heerlijke Tajine. In de namiddag werden er linken gelegd tussen de mensenrechten en enkele betekenisvolle plekken in Mechelen tijdens de mensenrechtenwandeling.
FedOS wandelde in Bokrijk! Deel II
Deze foto's zijn genomen tijdens de langste wandeling (10 kilometer) in de namiddag.
FedOS wandelde in Bokrijk! Deel I
Op 30 augustus wandelden 240 mensen samen in en rond het grote domein van Bokrijk.
Café Digital 20 augustus
Ons derde café Digital vond plaats op 20 augustus in Brussel. 12 mensen leerden bij in groep en konden aan de IT-studenten hun langverwachte vragen stellen.
FedOS Antwerpen vaart op de Linge
Voor de jaarlijkse boottocht trokken 114 FedOS'ers op 3 augustus richting Leerdam, Nederland voor een mooie rondvaart met prachtig weer.
De eco-boot: een andere manier van leven
Onze West-Vlaamse senioren lieten zich niet kennen en stapten gezwind in wiebelende fluisterbootjes. Bezieler Bart liet hen gastvrij binnen in zijn ecologische woonst en inspireerde de harten.
FedOS Limburg op bezoek in Roermond
Onder leiding van een deskundig gids brachten we een bezoek aan de parels van Roermond.
Café Chantant in hartje Gent
Onze ere-voorzitter eren en zingen uit volle borst tijdens een 'café chantant'... we zouden dat meer moeten doen!
Brukseldag: smullen in Zeeland!
Er werden lippen en vingers afgelikt tijdens de smulpapenroute. Een Bolus, bessenwijn, kaas, een oester... Het tempo zat er goed in. Afsluiten deden we in het mooie mini-stadje Goes.
Cuba werd ontdekt op 18 juni bij FedOS vzw!
Meer dan 40 mensen genoten van een dagje Cuba in Brussel. Interessante lezingen, een frisse Mojito en een lekkere Cubaanse lunch waren de hoofdingrediënten van een geslaagde dag!
Slotreceptie en prijsuitreiking Natura Artis Magistra
Herbeleef de laatste dag van Natura Artis Magistra en ontdek de winnaars van de wedstrijd!
Antwerpen en Oost-Vlaanderen verbroederen
Gent en Antwerpen... ze zijn aan mekaar gewaagd, maar vandaag bewonderden we de koekenstad! Bedankt Antwerpen voor de mooie verbroederingsdag.
Opening expo Meise
Een stralende avond... met vele artistieke genodigden. Hier een impressie van de vernissage van onze inspirerende tentoonstellingen Natura Artis Magistra.
FedOS ZON-dag... nog een albummetje
Onze lieve leden Jean en Christine bezorgden ons ook mooie kiekjes van onze hoogdag.
FedOS-ZON-dag... de foto's!
Zoek jezelf... tussen de zwierige beentjes, lekkere bordjes of blozende blosjes.
FedOS-ZON-dag deel 2
enkele foto's van een geslaagde feestdag
FedOS-ZON-dag deel 1
enkele foto's van een geslaagde feestdag
'gouden' Liliane & 'groene' zuster!
Twee dames die van wanten weten... die bezochten we in maart. Onze eigenste Liliane De Baene maakt al jaren knappe, religieuze iconen. Zij verwelkomde ons warm in haar atelier. Daarna snorden we naar het domein Groenhove. We hingen aan de lippen van zuster Dominique. Haar betoog over de natuur en hoe alles met mekaar verweven is, zal nog lang nazinderen!
MAF-museum en poezencafé
We bezochten het mafste museum van Brussel! De collectie deed ons griezelen en lachen tegelijk. Onverwacht kregen we nog een inkijkje in de ijskelder van Sint-Gillis. Tot rust kwamen we tussen de spinnende poezen in het koffiehuisje Le new Chattouille.
FedOS Limburg op stap!
Op 9 februari brachten de leden uit verschillende FedOS Limburg afdelingen een bezoek aan de brouwerij van Wilderen.
Vlaams-Brabant bezoekt Stella Artois
Wel ruim 40 deelnemers waren present in Leuven op een koude dinsdagmiddag
Kijkje bij de Brusselse Brandweer
Supertof! Fat was ons bezoekje aan Helihaven. De hoofdkazerne van de brandweer van het Brussels gewest. Brandweerman Marc kon ons ontzettend boeien met zijn sappige verhalen.
Sprookjesachtig naturaliënkabinet
Kunstkamer West-Vlaanderen dook in de schuur van taxidermist en verzamelaar Eric Biebauw. Een wonderlijke ervaring!
Oost Vlaanderen viert 2018
Onze vrienden van FedOS Oost Vlaanderen kwamen samen om te klinken op 2018. Het werd een fijn samenzijn met een bubbeltje, een romig taartje en schudden van het lachen met het leuke optreden. Kwestie van het nieuwe jaar goed in te zetten. Happy newyear!
Kerstdrink 2017
Onze 'Fedossers' kwamen zich verwarmen aan een kruidige glühwein of dampende chocomelk. Zo konden ze er weer tegen voor ze nog eens de Brusselse kersmarkt indoken. Gezellig!
West-Vlaams bestuur duikt zeehaven in
De vormingsdag stond in het teken van 't zeetje! Starten deden we in het authentieke zeemanshuis! Vervolgens een bezoekje aan het frisse, maar interessante Seafront, dan een visje op ons bord en tot slot met de bus toeren in de haven van Zeebrugge. Speciaal voor FedOS kregen we zelfs een uiteenzetting van de grote baas 'himself'!
Kunstexpo bij Liliane thuis
Liliane De Baene (Lamme Goedzak, Ruddervoorde) brengt graag kunstenaars samen. Zij gaf hen de kans om te exposeren in haar lokaaltjes. Hierbij de sfeerbeelden van de feestelijke receptie, inclusief notabelen!
Ludieke proevertjes namiddag
Al wie een oude menukaart had ingezonden, werd (op 14 november) vergast op een creatief 'Week van de Smaak'-event. Het werd een dolle namiddag met kevertjes, koerier pakketjes, ossetong, gâteau au kaka, boer André en de mijmeringen van meesterverteller Fons!
31 okt 17: Museum Slag der Zilveren Helmen
In Halen bezocht Kunstkamer Limburg het museum dat een plaatselijke veldslag in detail belicht.
Permafungi: slimme stadslandbouw
De kelders onder Tour & Taxis induiken en er een champignon-kwekerij vinden! Stedelijke landbouw op zijn origineelst...
Gezellig tafelen in de Roskam
Een fijne jaarlijkse traditie in Oost-Vlaanderen is de herfstcontactdag. Een interessante lezing over 'Genetisch Gewijzigde Organismen' en een smakelijk diner zorgden voor een geslaagde en mooie dag.
Zwierige Kaderdag
Terwijl u in de voormiddag 'zware' kost (lees: privacywetgeving) te verteren kreeg, zorgde FedOS in de namiddag voor een lichtere noot om te kraken met een bont gezelschap van: een strenge commissaris, een minder strenge conducteur, een 'runaway'-bruidje en Elvis, The King himself!
Verbroederingsdag 12 oktober 2017
Vlaams-Brabant en Brussel ontmoeten elkaar in het mooie Hageland: een bezoek aan Zichem met het geboortehuis van Ernest Claes en vervolgens naar Averbode.