Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Fotogalerij:

Limburg nodigde Brussel uit in Tongeren
We wandelden in de schaduw van Ambiorix, door de prachtige Romaanse kloostergang en vergaapten ons aan de religieuze schatkamer van de basiliek!
Hop, naar Poperinge!
Streek van de hoppe en streek van de oorlogsgeschiedenis! FedOS West-Vlaanderen bezocht het Hoppemuseum en het nostalgische Talbot House: 'every man 's club'...
Oost verbroederde met Antwerpen
Allebei hebben ze een haven en allebei zijn ze trots op hun stad... De Gentenaren en de Antwerpenaren. Vorig jaar bezochten we de koekenstad, nu was het de beurt aan de stropkes!
FedOS Antwerpen bezocht de Marollen en de Orthodoxe kerk
Het werd een interessante en mooie dag. In bijlage het fotoverslag
FedOS wandelde door Sint-Amands deel II
200 enthousiaste Fedossers verkennen Sint-Amands langs de Schelde en door de mooie natuur!
FedOS wandelde door Sint-Amands
Op 29 augustus wandelden 200 Fedossers langs het mooie Sint-Amands aan de Schelde.
Ravissant Raversyde
Middeleeuwse vissershuisjes en een stukje oorlogsverleden met de 'Atlantic Wall'...
Het Lijsternest van Stijn Streuvels
Wat een heerlijke uitstap... een charmante locatie, een goede gids, fijne sfeer, tof cafeetje achteraf...
FedOS Antwerpen waaide uit aan zee!
27 juni trok FedOS Antwerpen richting Middelkerke en Raversijde om een frisse neus op te halen. We werden dronken in een put en zagen mooie fauna en flora!
Lang Leve de Muziek
Meezingen en -wiebelen tijdens de expo over Nederlandstalige muziek in de Sint-Piersabdij in Gent!
Hergé-museum in Louvain-La-Neuve
Een prachtig speels museum in het teken van Kuifje en zijn 'creator' Hergé!
Breugelwandeling Dilbeek
Het was puffen geblazen tijdens de Breugelwandeling in Dilbeek. Op het parcours tref je hedendaagse kunstwerken die geïnspireerd zijn op het werk van Breugel.
Mooie Brukseldag!
Onder de indruk van onze Belgische luchtvaart geschiedenis en van de magnifieke site van Villers la Ville!
Abattoir
FedOS maakte kennis met bijzondere interessante en mooie sociale projecten op de site van Abattoir.
Alle foto's FedOS ZONdag!
Het was alweer een editie die over de tongen ging, dit jaar in Lokeren... Ziehier iedereen die gespot werd op onze camera!
FedOS-ZON-dag in Lokeren
Op donderdag 25 april verzamelden 335 Fedossers in Lokeren voor ons jaarlijks feest.
Brugse diamant
Het klonk mooi op papier... maar ons uitstapje in de zogenaamde 'diamantstad' Brugge, bleek toch een beetje een toeristische valkuil. Welliswaar wandelde de gids met ons langs wondermooie plekjes, maar de historische duiding omtrent de diamant overtuigde niet echt. Ook het diamantmuseum kon wat pit gebruiken. De slijpdemonstratie was wel leuk!
LaM was 'de max'
We waren in onze nopjes toen we terugkeerden van het LaM, Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut. Het werd een leuke ontdekking. Bijzondere collecties vind je hier!
FedOS bezocht een gerestaureerde kartonfabriek uit de 19e eeuw. Prachtig industrieel erfgoed!
FedOS Brussel was serieus onder de indruk van de opgeknapte papiermolen Herisem en de gerestaureerde fabriek Winderickx in Alsemberg. De bezielers brengen er met passie het verleden tot leven! En in de stijl van toen, op de huifkar, leerden we de mooie streek van de molenvallei kennen.
Vernissage Expo histoire d'eau/onder water
Onze afdeling Talent in Beweging/Talent en Mouvement palmt van 11 maart tot en met 12 april onze kantoren in met kunst in het thema 'water'. Op vrijdag 8 maart openden zij feestelijk hun expo.
Weens Nieuwjaarsconcert in Hasselt!
Guido De Corte (Vriendenkring Provinciebestuur Limburg) bracht heel wat mensen samen op een nieuwjaarsreceptie en -etentje dat opgefleurd werd met een prachtig operetteconcert!
600 000 beeldjes met sterke ruggengraat
FedOS West-Vlaanderen bezocht met een gids de Palingbeek, frontzone tijdens WO I. Het indrukwekkende landschapskunstwerk 'where the children sleep' met de 600 000 aarden beeldjes beklijfde onze FedOS'ers!
FedOS Kerstdrink 2018
Dankjewel aan iedereen om erbij te zijn! De geur van glühwijn hangt nog een beetje in onze lokalen en dat vinden wij zalig...
Vernissage 'Met Open Blik'
Honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Vrede en hoop vulde opnieuw de harten. Dit was het thema waar kunstenaars 50+ mee aan de slag gingen. Het resultaat kan je nog tot eind december bewonderen in domein Groenhove in Torhout. Wij waren er bij op de feestelijke vernissage (17 november) èn op de after-party!