Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Fotogalerij:

FedOS Antwerpen bezocht de Marollen en de Orthodoxe kerk
Het werd een interessante en mooie dag. In bijlage het fotoverslag
FedOS wandelde door Sint-Amands deel II
200 enthousiaste Fedossers verkennen Sint-Amands langs de Schelde en door de mooie natuur!
FedOS wandelde door Sint-Amands
Op 29 augustus wandelden 200 Fedossers langs het mooie Sint-Amands aan de Schelde.
Ravissant Raversyde
Middeleeuwse vissershuisjes en een stukje oorlogsverleden met de 'Atlantic Wall'...
Het Lijsternest van Stijn Streuvels
Wat een heerlijke uitstap... een charmante locatie, een goede gids, fijne sfeer, tof cafeetje achteraf...
FedOS Antwerpen waaide uit aan zee!
27 juni trok FedOS Antwerpen richting Middelkerke en Raversijde om een frisse neus op te halen. We werden dronken in een put en zagen mooie fauna en flora!
Lang Leve de Muziek
Meezingen en -wiebelen tijdens de expo over Nederlandstalige muziek in de Sint-Piersabdij in Gent!
Hergé-museum in Louvain-La-Neuve
Een prachtig speels museum in het teken van Kuifje en zijn 'creator' Hergé!
Breugelwandeling Dilbeek
Het was puffen geblazen tijdens de Breugelwandeling in Dilbeek. Op het parcours tref je hedendaagse kunstwerken die geïnspireerd zijn op het werk van Breugel.
Mooie Brukseldag!
Onder de indruk van onze Belgische luchtvaart geschiedenis en van de magnifieke site van Villers la Ville!
Abattoir
FedOS maakte kennis met bijzondere interessante en mooie sociale projecten op de site van Abattoir.
Alle foto's FedOS ZONdag!
Het was alweer een editie die over de tongen ging, dit jaar in Lokeren... Ziehier iedereen die gespot werd op onze camera!
FedOS-ZON-dag in Lokeren
Op donderdag 25 april verzamelden 335 Fedossers in Lokeren voor ons jaarlijks feest.
Brugse diamant
Het klonk mooi op papier... maar ons uitstapje in de zogenaamde 'diamantstad' Brugge, bleek toch een beetje een toeristische valkuil. Welliswaar wandelde de gids met ons langs wondermooie plekjes, maar de historische duiding omtrent de diamant overtuigde niet echt. Ook het diamantmuseum kon wat pit gebruiken. De slijpdemonstratie was wel leuk!
LaM was 'de max'
We waren in onze nopjes toen we terugkeerden van het LaM, Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut. Het werd een leuke ontdekking. Bijzondere collecties vind je hier!
FedOS bezocht een gerestaureerde kartonfabriek uit de 19e eeuw. Prachtig industrieel erfgoed!
FedOS Brussel was serieus onder de indruk van de opgeknapte papiermolen Herisem en de gerestaureerde fabriek Winderickx in Alsemberg. De bezielers brengen er met passie het verleden tot leven! En in de stijl van toen, op de huifkar, leerden we de mooie streek van de molenvallei kennen.
Vernissage Expo histoire d'eau/onder water
Onze afdeling Talent in Beweging/Talent en Mouvement palmt van 11 maart tot en met 12 april onze kantoren in met kunst in het thema 'water'. Op vrijdag 8 maart openden zij feestelijk hun expo.
Weens Nieuwjaarsconcert in Hasselt!
Guido De Corte (Vriendenkring Provinciebestuur Limburg) bracht heel wat mensen samen op een nieuwjaarsreceptie en -etentje dat opgefleurd werd met een prachtig operetteconcert!
600 000 beeldjes met sterke ruggengraat
FedOS West-Vlaanderen bezocht met een gids de Palingbeek, frontzone tijdens WO I. Het indrukwekkende landschapskunstwerk 'where the children sleep' met de 600 000 aarden beeldjes beklijfde onze FedOS'ers!
FedOS Kerstdrink 2018
Dankjewel aan iedereen om erbij te zijn! De geur van glühwijn hangt nog een beetje in onze lokalen en dat vinden wij zalig...
Terugblik Kunstkamer Limburg  23 oktober 2018
Op 23 oktober bracht de Kunstkamer Limburg een bezoek aan stokerij 't Stookkot en de dorpsmolen in Stevoort.
Vernissage 'Met Open Blik'
Honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Vrede en hoop vulde opnieuw de harten. Dit was het thema waar kunstenaars 50+ mee aan de slag gingen. Het resultaat kan je nog tot eind december bewonderen in domein Groenhove in Torhout. Wij waren er bij op de feestelijke vernissage (17 november) èn op de after-party!
Sappige Herfstcontactdag
Oost-Vlaanderen verzamelde in het mooie kader van Salons De Roskam voor een smakelijk diner. Professor De Cleene zette de toon met een heerlijk sappige lezing over afrodisiaca!
Topkunst in de Belfius toren
Het prachtige panoramische uitzicht over Brussel is een meerwaarde voor de kunstgalerie van Belfius. De bank heeft meer dan 4300 Belgische werken in haar bezit en af en toe organiseert ze verzorgde expo's voor het grote publiek. Gids Lieve was een topper!
FedOS bezocht Veeweyde
Het dierenasiel in Veeweyde bestaat al meer dan honderd jaar dankzij de gulle giften van vele dierenvrienden. Men doet er zijn best om afgedankte of verloren huisdieren te plaatsen in een nieuwe thuis.
Kaderdag
Rijstpapjes, cava en sjoelbak-schijfjes vlogen in het rond tijdens onze FedOS Kaderdag! Naast de bloedserieuze onderwerpen zoals beleid en verzekeringen stond de kaderdag in het teken van Bruegel. Bruegel wandelingen en Bruegel volksspelen maakten het plaatje compleet!
Arabische ontdekkingstocht in Gent
Op kousenvoeten brachten we een bezoek aan een moskee. En vervolgens nam een gids ons mee voor de wandeling 'Turkije aan de Leie'. De allereerste migranten kwamen naar hier omdat het zo'n goede en goedkope arbeidskrachten waren en werden gehuisvest in armtierige beluik-huisjes. Dat stukje Gentse geschiedenis spoelden we door in het gezellige Marokkaanse restaurant Mogador, waar sommigen voor het allereerst in hun leven een tajine proefden...