Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Fotogalerij:

Antwerpen en Oost-Vlaanderen verbroederen
Gent en Antwerpen... ze zijn aan mekaar gewaagd, maar vandaag bewonderden we de koekenstad! Bedankt Antwerpen voor de mooie verbroederingsdag.
Opening expo Meise
Een stralende avond... met vele artistieke genodigden. Hier een impressie van de vernissage van onze inspirerende tentoonstellingen Natura Artis Magistra.
FedOS ZON-dag... nog een albummetje
Onze lieve leden Jean en Christine bezorgden ons ook mooie kiekjes van onze hoogdag.
FedOS-ZON-dag... de foto's!
Zoek jezelf... tussen de zwierige beentjes, lekkere bordjes of blozende blosjes.
FedOS-ZON-dag deel 2
enkele foto's van een geslaagde feestdag
FedOS-ZON-dag deel 1
enkele foto's van een geslaagde feestdag
'gouden' Liliane & 'groene' zuster!
Twee dames die van wanten weten... die bezochten we in maart. Onze eigenste Liliane De Baene maakt al jaren knappe, religieuze iconen. Zij verwelkomde ons warm in haar atelier. Daarna snorden we naar het domein Groenhove. We hingen aan de lippen van zuster Dominique. Haar betoog over de natuur en hoe alles met mekaar verweven is, zal nog lang nazinderen!
MAF-museum en poezencafé
We bezochten het mafste museum van Brussel! De collectie deed ons griezelen en lachen tegelijk. Onverwacht kregen we nog een inkijkje in de ijskelder van Sint-Gillis. Tot rust kwamen we tussen de spinnende poezen in het koffiehuisje Le new Chattouille.
FedOS Limburg op stap!
Op 9 februari brachten de leden uit verschillende FedOS Limburg afdelingen een bezoek aan de brouwerij van Wilderen.
Vlaams-Brabant bezoekt Stella Artois
Wel ruim 40 deelnemers waren present in Leuven op een koude dinsdagmiddag
Kijkje bij de Brusselse Brandweer
Supertof! Fat was ons bezoekje aan Helihaven. De hoofdkazerne van de brandweer van het Brussels gewest. Brandweerman Marc kon ons ontzettend boeien met zijn sappige verhalen.
Sprookjesachtig naturaliënkabinet
Kunstkamer West-Vlaanderen dook in de schuur van taxidermist en verzamelaar Eric Biebauw. Een wonderlijke ervaring!
Oost Vlaanderen viert 2018
Onze vrienden van FedOS Oost Vlaanderen kwamen samen om te klinken op 2018. Het werd een fijn samenzijn met een bubbeltje, een romig taartje en schudden van het lachen met het leuke optreden. Kwestie van het nieuwe jaar goed in te zetten. Happy newyear!
Kerstdrink 2017
Onze 'Fedossers' kwamen zich verwarmen aan een kruidige glühwein of dampende chocomelk. Zo konden ze er weer tegen voor ze nog eens de Brusselse kersmarkt indoken. Gezellig!
West-Vlaams bestuur duikt zeehaven in
De vormingsdag stond in het teken van 't zeetje! Starten deden we in het authentieke zeemanshuis! Vervolgens een bezoekje aan het frisse, maar interessante Seafront, dan een visje op ons bord en tot slot met de bus toeren in de haven van Zeebrugge. Speciaal voor FedOS kregen we zelfs een uiteenzetting van de grote baas 'himself'!
Kunstexpo bij Liliane thuis
Liliane De Baene (Lamme Goedzak, Ruddervoorde) brengt graag kunstenaars samen. Zij gaf hen de kans om te exposeren in haar lokaaltjes. Hierbij de sfeerbeelden van de feestelijke receptie, inclusief notabelen!
Ludieke proevertjes namiddag
Al wie een oude menukaart had ingezonden, werd (op 14 november) vergast op een creatief 'Week van de Smaak'-event. Het werd een dolle namiddag met kevertjes, koerier pakketjes, ossetong, gâteau au kaka, boer André en de mijmeringen van meesterverteller Fons!
31 okt 17: Museum Slag der Zilveren Helmen
In Halen bezocht Kunstkamer Limburg het museum dat een plaatselijke veldslag in detail belicht.
Permafungi: slimme stadslandbouw
De kelders onder Tour & Taxis induiken en er een champignon-kwekerij vinden! Stedelijke landbouw op zijn origineelst...
Gezellig tafelen in de Roskam
Een fijne jaarlijkse traditie in Oost-Vlaanderen is de herfstcontactdag. Een interessante lezing over 'Genetisch Gewijzigde Organismen' en een smakelijk diner zorgden voor een geslaagde en mooie dag.
Zwierige Kaderdag
Terwijl u in de voormiddag 'zware' kost (lees: privacywetgeving) te verteren kreeg, zorgde FedOS in de namiddag voor een lichtere noot om te kraken met een bont gezelschap van: een strenge commissaris, een minder strenge conducteur, een 'runaway'-bruidje en Elvis, The King himself!
Verbroederingsdag 12 oktober 2017
Vlaams-Brabant en Brussel ontmoeten elkaar in het mooie Hageland: een bezoek aan Zichem met het geboortehuis van Ernest Claes en vervolgens naar Averbode.
Toptomaten en robotchirurgen
De twee bedrijven die Oost-Vlaanderen in september bezocht, zorgden voor een mooie daguitstap! Eerst ontdekten we de blozende tomaatjes van een prachtig familiebedrijf. Vervolgens leerden we een uniek centrum kennen. In ORSI leidt men chirurgen op in de robottechnologie.
Wandeldag Pepingen 2017
even nagenieten bij de foto's...
Brukseldag 2017
De Brusselse afdelingen toerden rond in de haven van Zeebrugge en dompelden zich onder in de Belle Epoque-tijd... Zonnetje en zeelucht kregen we er gratis bij.
Bovenlokale vergadering FedOS Oost Vlaanderen
De Bovenlokale vorming van Oost Vlaanderen vond voor de eerste keer plaats in de Zulle in Wondelgem (22 juni 2017). Het was een snikhete dag, maar de vorming 'Ouder worden en alcohol', de lekkere taart en een heuse tombola hielden ons klaarwakker.
Verbroederingsdag FedOS Oost- en West-Vlaanderen
Een terugblik op een zonnige dag in Terneuzen.
OP nieuwe BENEN 14 mei
Op 14 mei organiseerde FedOS het allereerste kunst- en verhalenfestival OP nieuwe BENEN in Bozar te Brussel. Tien kunstgroepen brachten elk op hun manier wondermooie verhalen in beeld en klank! Met dank aan Christine, Jean en Theo voor de foto's!
Vlaams-Brabant intercultureel 28 maart 2017
op bezoek bij Oxfam voor eerlijke thee
Lokale Helden@FedOS
FedOS Brussel organiseerde afgelopen vrijdag de eerste editie van Lokale Helden@FedOS met optredens van Marie-Thérèse Bamberg, BOcantus en Meshabi Trio. De aanwezige muziekliefhebbers waren laaiend enthousiast!
FedOS-ZON-dag Deel II
Dit is het vervolg van onze feestelijke ontmoetingsdag
FedOS-ZON-dag Deel I
Op 20 april organiseerde FedOS haar jaarlijkse ontmoetingsdag tussen de leden van al haar lidafdelingen.
Opening FedOS Collectie KUNST+50
In het Woonzorg- & revalidatiecentrum te Malle werd een expo geopend met 72 kunstwerken van 7 kunstenaars +50 t.w.: Antoine Leonard, Erik Hebberecht, Annelies Van Meel, Monique Robert, Lieve Van Gerven, Jacobi Bartelse & Ingrid Van Treeck. Deze expo loopt nog tot oktober 2017. De foto's werden genomen door Ben Goossens.
FedOS Limburg bezocht het Begijnhofmuseum te Tongeren.
Het begijnhof met zijn museum is een aanrader voor alle seniorenverenigingen. De deelnemers waren zeer tevreden over de rondleiding en de gidsen.
Nieuwjaarsreceptie Parkinson Praatgroep Duffel
De praatgroep kwam samen op woensdagnamiddag 4 januari 2017. Nieuwjaarsdrink en gezellig samenzijn met bubbels en warme hapjes.
WereldDELEN Oost-Vlaanderen: De Marokkaanse vrouw
Een zeer kleurrijk fotoverslag van deze interessante namiddag kan u hier bekijken.
Verbroederingsdag FedOS Brussel en Vlaams-Brabant
Hier kan u nagenieten van het fotoverslag van onze verbroederingsdag op 25 november.