Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2017

29/11/2017  Mentor2Work
19/11/2017  John Reels in concert
24/08/2017  FedOS data voor 2018!
28/02/2017  Anny nam deel aan Tournée Minérale!

Tournée Minérale, u heeft er ongetwijfeld al over gehoord in de verschillende media. 122.460 personen gaven zich op in de maand februari een maand geen alcohol te drinken. Enerzijds is dit een persoonlijke uitdaging om gedurende een maand de alcohol links te laten liggen, anders steunen zij hiermee het kankeronderzoek.

Anny Nys, voorzitster van onze lidafdeling Doodah Countryclub, ging de uitdaging ook aan en vertelt ons haar wedervaren gedurende februari.

Anny, waarom bent u van start gegaan met Tournée Minérale?

Mijn schoonzoon ging deelnemen om na te gaan in hoeverre zijn gezondheid zou veranderen als hij een maand geen alcohol dronk. Samen nuttigen wij graag eens een goed glas wijn of aperitief (of meerdere) en het leek mij leuk om dit samen met hem te doen. 

Hoe verliep de maand voor u?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op 1 en 2 februari heb gezondigd. Ik had twee recepties van verenigingen waar ik lid van ben en daar heb ik wel een glas gedronken. Omdat ik die beide dagen wel iets heb gedronken ,zal mijn persoonlijke Tournée Minérale tot en met 2 maart duren in plaats van 28 februari. Naarmate de maand februari vorderde, ondervond ik minder problemen om neen te zeggen tegen een glas. Het werd op den duur een soort van automatisme om non-alcoholische drankjes te nuttigen.

Wat zijn uw plannen na Tournée Minérale?

Mijn schoonzoon keert zaterdag terug van reis en ik heb al een goeie fles witte wijn gekocht om samen met hem een glas te drinken. Als ik voor mezelf de rekening maak qua aantal glazen alcohol, dan kom ik al snel aan enkele per week. Ik ga toch ook mijn best doen om wat te minderen.

Bedankt Anny en veel succes de komende dagen!