Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2020

04/09/2020  Het ontwaken van de vrijwillige passie.
Durf, Passie, Ontroering door Ontmoeting, Gretigheid.
Het zijn maar enkele woorden die gisteren rond 22u.30 door mijn hoofd flitsten, net voor ik in de wagen stapte op weg naar huis na mijn eerste lezing in maanden.
Plaats van afspraak: GC De Kluize, Oosterzele
50 dames van Markant stapten om 18u.15 één voor één de zaal binnen; 2 stoelen tussen, rijen alternerend vrij en ingenomen, mondmasker aan ook in de zaal, geen drankje, geen babbel met elkaar in de zaal noch daarbuiten, geur van ontsmettingsspray op de afspraak, opsplitsing in 2 groepen op verschillende uren.
En toch ….
Eerste bijeenkomst in het GC De Kluize sinds half maart, eerste provinciale bijeenkomst van Markant, eerste keer mensen de wagen in en rijden op weg naar een uitlaatklep voor hun drive als vrijwilliger.
Binnen de vooropgestelde maatregelen werd de zaal optimaal opgefleurd, elke beschikbare stoel kreeg een ballon aangebonden. Vanop 1m.50 afstand waren mensen blij elkaar terug te zien, net boven de mondmasker kon je pret en drang zien in de ogen van de vrijwilligers, een vrijwilligster die het woord nam inspireerde vanuit haar ratio en haar emotie, linten werden doorgeknipt, hongerig en als symbool voor de weg naar een nieuwe toekomst.
Wat zich aandiende vanuit kille maatregelen ontpopte zich tot een wat bizarre, soms onwennige, maar vooral onvergetelijke avond, vertrekkend vanuit durf en goesting in vrijwillig engagement.
Durf vanuit Markant om hun inspiratie avond toch te laten doorgaan. Durf en vooral drang van mensen om elkaar toch te zien.
Lock down, sociaal isolement, 1m.50, mondmaskers, spray, het blijft nog maanden nodig.
Maar voor het eerst zag ik op grote schaal de durf van vrijwilligers die het haalt van de vrees, de schrik, de ontgoocheling. ‘Verstandig’ en ‘corona correct’ was die avond geen barrière voor de heropstanding van welgemeende passie en goesting voor de vereniging en het merk.
Ik ben ervan overtuigd dat dit de komende weken in gans Vlaanderen op honderden plaatsen zal gebeuren. En dat maakt me trots, trots op de mensen die zich verenigen als vrijwilligers in Vlaanderen en ver daarbuiten.

 

09/04/2020  Famileo houdt contact
09/04/2020  Kwisvraag 4
09/04/2020  FedOS Blijft Bezig
16/03/2020  Blijven Verbinden