Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2019

30/10/2019  En de winnaars zijn...
23/04/2019  Brussel Bindt!
02/04/2019  Welkom Zoë
01/04/2019  Welkom Eric!

Vandaag is Eric Gijssen bij ons gestart. Eric neemt ons project Vier het Leven onder zijn hoede. Hieronder stelt hij zichzelf even voor.

Geboren in Nederland

Mijn naam is Eric Gijssen en ik ben geboren aan de Noord-Hollandse kust, in een dorpje met de prachtige naam Warmenhuizen. Op mijn 18e ben ik naar België gekomen om film te studeren in Brussel. En vervolgens ben ik in Brussel en België ‘blijven plakken’, zoals dat heet.

De kunst heb ik altijd gecombineerd met sociaal werk, voornamelijk met kinderen en jongeren, maar ook regelmatig met ouderen. Voor mijn burgerdienst in Nederland werkte ik bijvoorbeeld bij de Turks-Islamitische Ouderenbond. En in de loop der jaren begeleidde ik vele intergenerationele projecten waarin deelnemers van diverse leeftijden samen films en andere digitale producties maakten. Voor dat werk sloeg ik al mijn vleugels uit tot in Nicaragua en Brazilië, maar ik kom steeds weer terug naar mijn ‘nest’ in Brussel.

Vier het Leven

Vanaf vandaag kom ik hier het team van FedOS versterken, voor het nieuwe project ‘Vier het Leven’. Ouderen die niet alleen kunnen of willen deelnemen aan culturele activiteiten, kunnen met begeleiding van vrijwilligers naar het theater, een concert, een film of museum gaan. Zo kunnen zij langer actief blijven deelnemen aan het sociale en culturele leven. In Nederland is dit project al een groot succes, met FedOS willen we het nu ook in Vlaanderen uitbouwen!

Het is een warm en solidair project, waarbij we heel veel mensen en partners kunnen betrekken. Dat lijkt mij de mooiste en ook leukste uitdaging: om nieuwe netwerken te helpen bouwen en verrassende ontmoetingen te creëren. Want samen genieten van kunst en cultuur (of mooier nog: er actief aan deelnemen), brengt ons dichter bij elkaar. Het is de rode draad in alle projecten die ik tot nu toe al heb gedaan, én het is de rode draad in het werk van FedOS. Ik voel mij hier dus helemaal op mijn plaats!