Nieuwsarchief

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Nieuwsoverzicht 2020

27/04/2020  FedOS werkt aan een exitstrategie.

 

Nu de verschillende fasen - om de corona maatregelen af te bouwen - bekend zijn, zal FedOS haar strategie inzake de heropstart van de clubwerking hierop afstemmen. 

We raden onze lidafdelingen aan om alle groepsactiviteiten te annuleren tot en met 31/08/2020.


Het samenkomen in groep blijft immers een groot risico voor ouderen. Naarmate de corona-maatregelen effectief worden afgebouwd, bekijken we hoe we hierop kunnen inspelen. Zo sluiten wij activiteiten in kleine groepjes deze zomer niet uit. Hét uitgangspunt is dat alle activiteiten sowieso coronaproof moeten zijn nl. conform de nog geldende maatregelen in combinatie met het gezond verstand.

Samen met de socioculturele sector ontwikkelen we een coronaproof label. Dit label moet de deelnemers de garantie bieden dat ze veilig en gerust kunnen deelnemen aan die bewuste activiteit. FedOS vzw garandeert dat al haar activiteiten dit label zullen dragen. Tevens roepen wij onze lidafdelingen op om dit label ook toe te passen op hun eigen werking.

Laten we samen de focus blijven leggen op de gezondheid van onze leden en hen gezond en wel doorheen deze moeilijke periode loodsen, dan kunnen we - hopelijk - in september weer op volle toeren draaien. Dit wil niet zeggen dat ouderen andere regels opgelegd krijgen dan de rest van de bevolking.

Samen met de Vlaamse Ouderenraad bewaken we het feit dat ouderen dezelfde rechten en plichten hebben zoals alle burgers, ook op vlak van corona. Kwetsbare ouderen moeten beschermd worden zonder aan hun autonomie te raken. Tevens weten wij maar al te goed dat er ook veel actieve ouderen zijn die nog steeds een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Die rol willen ze blijven vervullen want SAMEN - met alle generaties - STAAN WE STERK!

Blauwbloeme Rudy,

Directeur FedOS vzw.

 

09/04/2020  Famileo houdt contact
09/04/2020  Kwisvraag 4
09/04/2020  FedOS Blijft Bezig
16/03/2020  Blijven Verbinden