FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

DIGIbeet

FedOS startte in 2011 met het project DIGIbeet met als doel om de senioren wegwijs te maken in de digitale wereld en om de digitale kloof te verkleinen. Sinds 2011 organiseerde FedOS tientallen computerlessen, een hondertal tabletlessen en 8 tabletcafés.

Café Digital

In het voorjaar van 2018 experimenteren we met het concept 'Café Digital'. Café Digital is een mix tussen het leren in groep (sociaal aspect) en het één-op-één contact met een begeleider om je persoonlijke vragen en problemen op te lossen.
In groep doe je opdrachten rond verschillende onderwerpen, op die manier verruimt jouw kennis en kun je samen met anderen uw wedervaren delen.

Daarnaast maakt Café Digital tijd vrij om individueel te werken.  Elke deelnemer heeft beslist ook vragen de tablet of smartphone die niet in de opdrachten voorkomen en waar hij/zij al even mee worstelt. Kleine zaken waar hij/zij niet direct een antwoord op weet en waarbij hij/zij niet meteen weten waar ze ermee terecht kunnen.

Tijdens Café Digital krijgt elke aanwezig max. 15 minuten de tijd om zijn/haar vragen te stellen aan een begeleider, los van de groep waar het rustig is om problemen aan te kaarten en oplossingen aan te reiken. 

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht