FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS Artistiek Huis

Waarvoor staat het FedOS Artistiek Huis?

50-plussers hun talenten zijn eindeloos en vaak ontdekken ze op latere leeftijd hun talent voor kunst.

Sommige hebben als jongere reeds hun eerste stappen gezet als kunstenaar maar door hun drukke leven (werk & gezin) herontdekken ze zichzelf vaak eens ze gepensioneerd zijn. Anderen voelen deze interesses en talenten sluimeren maar hebben om dezelfde redenen geen tijd noch de mogelijkheid gehad om hiermee iets te doen. Pas op latere leeftijd (minder werken, kinderen studeren, …) vinden ze tijd voor zichzelf, tijd om deze talenten te ontwikkelen: ze gaan naar de academie, volgen allerlei cursussen of gaan als autodidact aan de slag.

Kunstenaars 50+ zijn van alle markten thuis: schilderen, beeldhouwen, keramiek, … . Het volstaat om een bezoekje te brengen aan één van onze tentoonstellingen om te beseffen dat 50-plussers heel wat in hun mars hebben. Het werk straalt passie en bedrevenheid uit.

Vijftigplussers krijgen nog te weinig de mogelijkheid om hun werk aan een groot publiek voor te stellen. Ze moeten vaak opboksen tegen het talent van het jonge geweld.

Waar kan ik aan deelnemen?

Omdat FedOS vzw overtuigd is van de meerwaarde op vlak van Kunst en Cultuur onderzocht FedOS verschillende mogelijkheden om kunstenaars 50+ ook op regionaal en lokaal vlak de kans te geven hun werken tentoon te stellen. Hierdoor ontstonden verschillende samenwerkingsverbanden. Woonzorgcentra, Ziekenhuizen en de kantoorgebouwen van FedOS vzw en het Bop stellen hun gebouwen ter beschikking en vormen creatieve en prachtige exporuimtes. 

Daarnaast gelooft FedOS in levenslang leren. In dit kader worden er workshops en ateliers georganiseerd door en voor kunstenaars 50+!

Contact:

Bent u geïnteresseerd om tentoon te stellen of je kennis en ervaring te delen met anderen, neem dan gerust contact met ons op:

02 218 27 19
liseleonard@fedos.be

« Terug naar het overzicht