FedOS Nationaal

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

Vier het Leven

Vier het Leven

Vier het Leven organiseert theater, film- en concertbezoeken met begeleiding door vrijwilligers voor ouderen die niet alleen kunnen of willen gaan. Het doel is het om het sociaal isolement te beperken onder ouderen door hen de kans te geven regelmatig deel te nemen aan een culturele activiteit.

Vier het Leven stelt een aanbod op waarop de ouderen kunnen intekenen en verbindt dan de ouderen met de vrijwilligers op basis van de gekozen activiteit. Tijdens een activiteit van ‘Vier het Leven’ zijn er verschillende contactmomenten met zowel de vrijwilligers als de deelnemers. Er ontstaan op deze manier nieuwe netwerken die het slinkende netwerk van de ouderen verrijken en bijdragen tot hun levensgeluk. 

Vier het Leven is van oorsprong een Nederlands project dat al jaren succesvol loopt.

FedOS Viert het Leven

FedOS vzw gaat na of een dergelijk initiatief ook in Vlaanderen realiseerbaar is. Als onafhankelijke sociaal-culturele federatie zijn wij uiterst geschikt om een dergelijke netwerk uit te bouwen. Wij beschikken bovendien over de nodige ervaring & knowhow. Zowel actieve als passieve cultuurparticipatie en de strijd tegen eenzaamheid zit immers in het DNA van onze vereniging. 

« Terug naar het overzicht