FedOS vzw

Federatie
Onafhankelijke
Senioren vzw

Zaterdagplein 6
1000 Brussel

Tel.: 02 218 27 19
Fax: 02 219 98 43
info@fedos.be

FedOS ijvert voor een Vlaams Kunstenfestival +50

Vertel- en kunstproject OP nieuwe BENEN

Deze co-creatie was een duurzaam intergenerationeel project waarbij jongeren en ouderen van elkaar leren door met elkaar in interactie te treden aan de hand van storytelling & storycatching. Door de wederzijdse verhalen kregen jong en oud nieuwe inzichten en daardoor spreekwoordelijke “nieuwe benen”. Al deze kunstcreaties werden gezamenlijk voorgesteld in een “OP nieuwe BENEN”-slotevent op 14 mei 2017 in BOZAR te Brussel. Met dit project brachten we verschillende generaties op een respectvolle en creatieve manier samen om van elkaar te leren en tevens de beeldvorming over elkaar van de deelnemende generaties (jong en oud) op een positieve wijze te beïnvloeden.

FedOS Collectie Kunst +50

Na jaren van succesvol samenwerken met verzekeraar Ethias richt FedOS haar pijlen nu op gezondheidsinstellingen. De komende jaren zullen kunstwerken van kunstenaars +50 te bewonderen zijn in tal van ziekenhuizen en woonzorgcentra. Dit jaar waren we onder andere te gast in Woumen, Koksijde, Pepingen, Hasselt, Dendermonde, Malle, ...

In 2018 gaan we op dit elan verder. Er worden tentoonstellingen georganiseerd in woonzorgcentra te Woumen, Koksijde, Aalst, Pepingen, Neder-Over-Heembeek en Huldenberg. In Hasselt en Dendermonde stellen twee ziekenhuizen hun gangen open voor kunst +50. In de kantoren van FedOS te Brussel vinden ook opnieuw tentoonstellingen plaats. De eerstvolgende expo gaat door vanaf 3 maart en biedt een overzicht in het werk van Djamila Gassoian.

Natura Artis Magistra

FedOS vzw lanceert, in samenwerking met de Plantentuin van Meise, een wedstrijd voor kunstenaars +50 met de natuur als thema. De slogan van de wedstrijd is ‘Natura Artis Magistra’ of ‘Natuur als leermeesteres van Kunst’. We dagen kunstenaars +50 uit om hun kijk te geven, in woord en/of beeld, op de natuur. Iedere kunstenaar ouder dan 50 jaar kan deelnemen. De wedstrijd staat open voor woordkunstenaars (poëzie), plastische kunstenaars (schilderijen/beeldhouw-werken/keramiek/installaties/grafiek) en fotografen. Deze expo is te zien in het kasteel van Boechout op het domein van de Plantentuin en dit van donderdag 26 april tem. woensdag 30 mei.